Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A nebude ta dezinflace daná spíš tím ze peníze se točí jen vč trhu dluhopisů a ke spotřebitelům prostě nedoputuji? Pak těžko může zboží a služby zdražovat protože by za ne stejně nikdo nezaplatil.

Lidi obecně tvrdí ze v čr je drahé zboží a služby... zejména služby kterých se tu nakupuje míň a min což je paradox protoze vzhledem k evropě jsou služby velmi levné.

Možná by centrální banky měli přestat pít peníze do státních dluhopisů a prostě na všechny běžné účty fyzických osob v eu připsat 10000 eur.

1 0
možnosti

tTak jako tak - EURO je především politikum - je to symbol pod kterým chtěli představitelé EU sjednotit ekonomiku EU a její státy..edisk.

V dlouhodobém hledisku by byla jednotná měna vcelku výhodná... jenomže to by museli být cca stejně silné ekonomiky všech států...

Pořád se dohadují nějaké "energetické unie", co by bylo třeba v první řadě je platová unie po celé EU (třeba absolutně jednotná minimální mzda), a pak následně daňová unie (to ovšem nejde udělat první - čech prostě nemá na to aby mohl platit německé daně z nemovitostí)

EURO je typický příklad stavby kocourkovské radnice od střechy...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS