Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když se pravice pokusí o jakous takous důchodovou reformu, tak levici stačí k vítězství v příštích volbách slib, že ji zruší....

9 0
možnosti
JL

Pravicová reforma bude vypadat tak, že všichni, kdo mají dobré příjmy, řekněme 50 tisíc a víc měsíčně se vykašli na ostatní a budou spořit pro sebe. Tím se ale nic pro zbývajících 5 milionů lidí nevyřeší. Nebo jo?

1 1
možnosti
JC

To víte, pro pravdu se lidé nejvíce zlobí. To už věděli naši předkové.

0 0
možnosti

Zajímalo by mě, kolik stát vyplatí na důchodech a na podporách v nezaměstnanosti.

1 0
možnosti
Foto

R59o30m48a16n 21K71o18z14e52l

29. 5. 2017 10:04

V roce 2015 výdaje na důchody 385,5 mld, z toho na starobní 314 mld (zbytek jsou invalidní, vdovské, sirotčí), na podpory v nezaměstnanosti to bylo cca 8,3 mld.

1 0
možnosti
PH

Svět, přesněji ten náš, se pomalu připravuje na to, že práce pro většinu lidí nebude, přemýšlí jak to řešit a tady se plánuje, že lidé budou do důchodu odcházet v 70. Přitom značná část lidí po čtyřicítce práci nesežene, protože prostě není a pokud nějaká bude, tak je za současných cen neuživí.

10 1
možnosti
RC

Cely problem v CR je ten, ze lide nerikaji - jak podnikat, co bych mohl vyrabet, prodavat, jak pomoci lidem. Lide rikaji - hledam praci. Jenze ta prace se sama nevytvori!!

3 1
možnosti
AK

Fakt čtvrtý není žádný fakt.

To je jen nepodložené tvrzení.

Zrušte odvody z mezd a budete mít kolaps důchodového systému obratem.

A není podstatné kolik pracujících připadne na jednoho důchodce (nebo naopak), ale kolik bude práce (zaměstnanci a jejich zaměstnavatelé) přispívat na důchody.

Víc než demografie dokáže s důchodovým systémem zamávat Industrie 4.0.

To se nám zase urodil premiér.

Snad budeme mít za půl roku víc štěstí...

2 0
možnosti
VH

Správně, pane Kounovský. Je jedno, jestli má důchodce živit pět pracujících, nebo dva. Na to mezáleží. Stát si přece peníze vymyslí.

Nebo jak si mám vysvětliv vaše tvrzení v první větě? Jako že máme mít dvojnásobné odvody? Jistě - to je řešení. V případě málo placených profesí další zchudní plátců, v případě podniků buď nenápadné snižování platů, nebo nedostatek peněz na rozvoj (a tedy nižší platy, nebo úpadek).

0 0
možnosti
MN

Hledání jakéhokoliv číselného věku, kde bude jednou nastavena hranice pro možný odchod do důchodu (nejen v ČR, ale v celé EU) je nesmysl. Sociální zátěž systému generovaná nejen výplatou důchodů a poskytovanou zdravotní péčí o důchodce. Jsou zde výdajové sociální programy pro uprchlíky, je zde bující skupina administrativních pracovníků produkující pouze neprodejné (neziskové) výstupy.

Nejpřesněji vystihl situaci s odchodem do důchodu Knížepán Schwarzenberg, který prohlásil, že uvědomělý senior včas zemře. Čili upracovat se do hrobu Rv

3 0
možnosti
AT

Ještě vám sem možná nějaký hospodský chytrolín doplní další body: "Kdyby sa tolik nekradlo, bylo by dosť na fšecko, aj na důchody. Za rok sa u nás rozkrade ..... miliard." A za ...... doplní libovolnou částku vycucanou z prstu nebo převzatou z nějakého řetězového mailu.

Nebo: "kdyby sa nedávaly peníze na hovadiny a nepodporovali uprchlíci, bylo by na důchody"

6 2
možnosti
VH

Jak, vycucanou z prstu. Vždy to přece před volbami vykřikoval velepravdomluvný sou .. pan Babiš!!!

1 1
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky