Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^máte pravdu-člověk dělá pořád stejné chyby a nepoučí se - hlavně by se mělo přestat tolik plýtvat-tím se roztáčí spirála-víc se vyrábí víc se vyhazuje-začarovaný kruh

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že se zcela opomíjí vliv rostoucí populace na klimatické změny. Mnoho "odborníků" tvrdí, že Země uživí téměř dvojnásobek dnešní populace, ale asi myslí jen na jídlo a ne na další potřeby těch lidí.

Když jsem já chodil do školy tak jsem se učil že na Zemi žijí tři miliardy lidí. Dnes je to cca sedm a půl miliardy. No a ten nárůst populace jen svojí existencí vyprodukuje 3,5 až 10,5 miliard kilogramů oxidu uhličitého za den ( z dostupných zdrojů jsem škrtl nejnižší a nejvyšší hodnotu a vzal 1kg/den až 3kg/den). No a ty všichni lidé také za sebou zanechávají ekologickou stopu, menší či větší, nejen svojí existencí ale i dalšími činnostmi na které se ekologové a politici zaměřují téměř výhradně. Hodně viditelná je snaha omezovat produkci CO2 z dopravy - dnešní osobní auta produkují kolem 125g/km - spočítejte si kolik kilometrů by musela za den najet aby nahradila ten nárůst populace - 8km až 24 km na jednoho člověka co na Zemi přibyl za posledních cca 55 let.

Ano, všemožné lidské činnosti lze omezovat snad do nekonečna ad absurdum či až k zmíněné hromadné sebevraždě, ale nějak omezovat růst populace či dokonce zavést snahu o její zmenšování je nepřijatelné takže jaká cesta vlastně existuje? Asi žádná!

jeden ze zdrojů: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nemci-spocitali-jak-moc-jsou-elektromobily-ekologicke-proti-dieselum-a-spol-vysledky-prekvapily-i-je-samotne/

0 0
možnosti
Foto

Karma. Myslím, že se od názorů Václava Klausd moc nelišíte. Ale, rozum to měl vždy moc těžké.

2 0
možnosti
Foto

Autor značně přehání schopnost vědců předpovídat vývoj klimatu.

Nikdo neumí, s rozumnou pravděpodobností, předpovědět charakter dešťových srážek v budoucnosti.

1 0
možnosti

Pokud se vědci shodují na globálním oteplování, umí předpovědět typ změn podnebí. Problematická může být "intezita" změny, nikoliv typ.

0 1
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky