Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V tom, co vysvětlujete v blogu máte pravdu, ale chybí vám tam zásadní věc. Ceny nemovitostí v ČR poslední dobou mnohem silněji začínají ovlivňovat externí faktory jako nakupující cizinci, podnikatelé diverzifikující svá investiční portfolia a dokonce i fondy, nakupují ve velkém nemovitosti. Takže to, že se běžný Pepík nedostane k hypotéce (což dostane, není problém ta kritéria obejít, jen to pro něj bude mít rizika), s cenou nemovitostí nezatočí. Naopak očekávám i přes akce ČNB další růst cen nemovitostí a to kvůli Praze, jejíž růst se přelévá do celé ČR. Praha je na evropská měřítka stále extrémně levná a má nakročeno k rychlému dohánění cen... Zvláště, když teprve přijde hlavní vlna nakupujících Číňanů, ti ještě nedorazili.

0 0
možnosti
Foto

J82i21ř62í 26L65i50b72e68r

7. 8. 2018 10:49

Nevím, nevím, zda je Praha na evropská měřítka stále extrémně levná. Ceny nemovitostí jsou v Praze už dohnány do absurdních extrémů vzhledem k příjmům :-(

0 0
možnosti

J89a70n 32R79á95ž

14. 6. 2018 20:44

Kam zmizely příspěvky, které zde byly ještě včera dopoledne?

0 0
možnosti

To, že autor potřebuje aby mu někdo řekl dělej to a nebo mu to zakázal, to ještě neznamená, že má pravdu. Naopak, kdyby ČNB nedělala nic, pak by sice ceny bydlení stoupaly, ale rychle by ta bublina splaskla a cena by spadla, a to hodně. Ten, kdo by si koupil takovou nemovitost by hodně prodělal. Jakákoliv regulace je špatně. ČNB je pro Česko a jeho občany za terst.

5 4
možnosti

Opravdu? V zemi, kde většina lidí volí ty, kdo slibují, že se o ně postarají?

Naopak. Pokud by ČNB nezasáhla, v případném průšvihu by se objevila obrovská masa lidí, která by ubrečně nadávala, že jim nikdo neřekl, že si nemají brát hypotéku na byt, který se prodává x milionů nad reálnou hodnotou.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS