Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já byl na matiku vždycky slabý, ale nějak se mi to nezdá. Pokud je pro prostou reprodukci bytů v Praze potřeba jich ročně postavit 5000, pak nutně musí ročně 5000 bytů zaniknout. Neslyšel jsem, že by se v Praze nějak šíleně bouraly domy. A nebo, to je druhá varianta, v Praze ročně naroste počet obyvatel o 5000. To jsem také nezaznamenal, že by se počet obyvatel takhle zvyšoval. A nebo je potřeba byty k pronájmu a je jedno, zda klasickému, nebo přes Airbnb.

Takže, pane autore, jak to je?

0 0
možnosti

Tleskám za reálné zhodnocení vlivu Airbnb na cenovou úroveň bydlení v Praze.

Problematické mně připadá daň z nevyužitého pozemku. Represe za chátrající stavby jsou možné již nyní - jen jich využívat.

1 0
možnosti
Foto

Problém je zakódován v systému. Bohatí mají dostatek zdrojů na to, aby skoupili jakékoli množství reálněš stavěných bytů. To žene ceny vzhůru a za současného systému tomu tak bude vždy. Jediným řešením je tvrdá restrikce - tvrdě a progresivně zdanit vlastníky tří a více bytů, například progresivní daní z nemovitosti.

0 2
možnosti

Bolševik. Prostě vlastnit je odporné a je třeba to trestat!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky