Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řešení které navrhuje autor je v podstatě stejné o kterém se ji mluví v EU a které prosazuje i náš premiér. Tedy zlepšit pomocí investic v Africe životní podmínky, aby lidé neodcházeli do Evropy. Nic proti tomu. Miliarda eur investovaná do zlepšení životních podmínek v Africe je jistě smysluplnější než miliarda eur vyplacená nevzdělaným migrantům na sociálních dávkách v EU. Jenže je to běh na hooodně dlouhou trať. A Evropa potřebuje okamžité a rychlé řešení. STOP stav veškerým migrantům z Afriky a Středního východu třeba na 5 let. A azyl jen pro známé (a demokraticky smýšlející) odpůrce totalitních afrických režimů. Nikoliv pro každého, komu se v jeho zemi nelíbí. A samozřejmě přestat s "vývozem demokracie", do zemí ve kterých nemá žádnou tradici ani šanci na úspěch. Takový Kaddáfí byl sice diktátor a magor, Ale Lybii zvládal a držel na uzdě. A neodjel z ní ani jeden člun s migranty. Když byl s pomocí Západu zlikvidován, je z ní hlavní základna pro migrantské čluny do Evropy. Ale kdyby jen to. V zemi je občanská válka a lidem se tam nežije o nic lépe. A konečně - vypořádat se s neziskovkami, které účelově loví migranty už u Lybie a vozí je do Evropy. Uzavřít pro ně všechny evropské přístavy. A když už připlují, zabavit loď a posádku postavit před soud za pašeráctví lidí. Kdyby EU byla chvíli důsledná, migrační proud přes Středozemní moře by se brzy zastavil.

0 0
možnosti

Reseni je teoreticky velmi jednoduche, vytvorit tam takove podminky k zivotu, aby odtud lide nemuseli odchazet.

Ale ty rozhodne zadne bomby nevytvori.

0 1
možnosti

Článek sice vypadá rozumně a logicky, ale jen na první pohled. Vychází z implicitní představy, že čím hůře se lidé v Africe mají, tím spíše se vydají na cestu do Evropy. Proto je potřeba do Afriky investovat aby se zlepšila životní úroveň Afričanů a to sníží tlak na emigraci do Evropy. Toto je úvaha, kterou podporuje EU ale m.j. i náš premiér. Otázkou je, zda z nevědomosti, nebo s vědomím, že celá ta úvaha je špatná.

Skutečnost je taková, že čím více peněz do Afriky přijde, tím více lidí bude mít dostatek hotovosti aby mohli zaplatit pašerákům za cestu do Evropy. Jinými slovy se zvyšujícími se investicemi se problém nebude zlepšovat, ale zhoršovat.

Chce to nějaké inteligentní řešení. Jedno z nich jsem zaregistroval nedávno. Jedná se o tlak na rybáře, aby přestali lovit ve Středozemním moři ryby, protože moře je od ryb téměř vyloveno. Bylo to v nějakém Objektivu nebo v obdobném magazínu a byli ukazováni chudáci Řečtí rybáři, kteří přijdou o tradiční způsob obživy. Každopádně pokud by se to povedlo, tak se do moře vrátí ryby a za rybami připlujou žraloci. No a plout přes moře plné žraloků na gumovém člunu není nejlepší nápad, o tom by mohli své vypovědět sestřelení piloti za druhé světové války. Ono dodávat do Súdánu a podobných zemí automatické zbraně také pomůže, ale ne tolik, aby to vyrovnalo populační přírůstek.

0 0
možnosti

Mám (a až na výjimky bych řekl, že to tak má každý) spoustu známých, kteří odešli do ciziny. V 90. letech to bylo hodně do USA, pak Británie a následně Německo. Asi si nevybavím, že by kdokoliv mluvil o jiném důvodu než tom, že má někoho známého, kdo tam žije a je "za vodou". I já mimo jiné v těchto zemích žil. Do USA bylo poměrně těžké se (pracovně) dostat, musel jsem si vyřídit spoustu povolení, získat důvěru amerického zaměstnavatele a za všechno samozřejmě platit. No ale tak to má být. Amerika měla a má právo si rozhodovat, koho chce a koho ne. Pokud by moje žádost byla zamítnuta, do USA bych se podíval maximálně jako turista. A tak by to mělo být. Neexistuje a nemělo by existovat právo se někam vetřít a starejte se o mně.

Co se týáče migrace, ta samozřejmě může být do značné míry řízená. Pamatuji, jak do Británie různí lidé lákali lidi ze střední Evropy, aby na nich vydělávali.Prostě nějaký Čech, Slovák, Polák,...žil nějakou dobu v UK, tam si koupil nebo pronajal barák, kde ubytrovával další krajany a vybíral nájemné (které zaplatilo půdvodní nájemné + zisk), někteří zase odváděli poplatky z práce, kterou mu ten dobrotivec sehnal, někteří dokonce sebrali nově příchozím pasy a nechali je pracovat zadarmo, což teda nebylo příliš taktické, protože to dříve nebo později prasklo a byl z toho průšvih. Tím chci říct, že řízená migrace není žádný mýtus a není to ani nic organizačně těžkého. Ostatně podívejte se sám na neochotu evropských politiků proti migraci něco podniknout, případně, když už proti ní někdo něco podnikne sám (Maďarsko, že...), tak jak tito politikové prskaj...Podivné, že?

5 1
možnosti

J27a85n 73R11á24ž

6. 6. 2019 14:40

K pojmu "Migrační krize": Slovy „migrační krize“ se politici snaží navodit dojem, že jde o proces, který se děje mimo nás a my se mu musíme podvolit, stejně jako se „podvolíme“ následkům zemětřesení nebo krachu na burze.

Jenže to je lež! Tahle událost není krize, protože my ji řešit můžeme! Je to pustý nájezd hord, které nemají na našem území legitimně co dělat. Jistě, existují i ohledy humanitární, ale ty se musejí řešit vždycky v rámci zákonů dané země a při respektování suverenity jejích hranic. Cokoli jiného je zvůle a nelze ji obhájit odkazem na vnucené mezinárodními pakty a úmluvy, jsou-li navíc v rozporu s naší ústavou.

(Vlastimil Vondruška, spisovatel a historik)

K integraci: Berlínská státní sekretářka z německé sociální demokracie Sawsan Chebli vydává svoji rodinu za příklad ukázkové integrace imigrantů do německé společnosti:

"Můj otec nikdy v životě nepracoval a neuměl ani slovo německy, přesto byl plně integrovaný" (Zdroj http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140135&menu=0)

6 0
možnosti

OK, ale jak chcete liberalizovat obchod s EU, když EU je v podstatě uskupením pro lobisty kteří na tom nemají zájem. EU si vytvořila svoji čínskou zeď z přehnaně rozsáhlých přísných norem, předpisů a certifikací, které zvládnou jenom velké korporace z vyspělých zemí.

No a nakonec, byznys se může dělat jenom tam kde vládne právo a je tam bezpečno. Vemte si kolik fungujících režimů které nebyly podle představ vývozců demokracie bylo svrženo a nahrazeno něčím mnohem horším?

2 0
možnosti

J87a57k82u76b 21H98o31z68a

6. 6. 2019 10:18

K té potravinové soběstačnosti... Víte proč Afrika soběstačná není? Protože domorodci.

5 3
možnosti
Foto

Ne. protože tomu kdo řádně hospodaří býbvá okraden.

Někde s kalašnikovem v ruce a někde ho prostě oberou při výkupu, protože ti malí a slabí nemají možnost prodat za adekvátní cenu.

Další problémy jsou v tom, že s motykou není schopen cenově konkurovat traktorům, když nemá peníze nemá zavlažování,.....

1 0
možnosti
Foto

Karma.

Není to líbivé, al je to prostě fakt. bez toho abysme pomohli ekonomicky a vzděláním problematickým regionům se migraci snížit nepodaří. Ti lidé titž dnes nemají velice co statit-to je nadné se dát na cestu. Pokud budou mít perspektivu doma, budou mít majetek, školy pro děti, nemocnice,...tak jejich touha jít jinam výrazně poklesne.

Ješt snad vypíchnu jeden fakt. S rostoucím vzděláním nejen poklesne touha po migraci, ale navíc u těch co přesto do Evropy příjdou zvýší jejich šanci na to aby v Evropě bez problémů fungovali-mohli pracovat, jejich děti zvládly školy a díky tomu se snížily problémy se začleněním do společnosti.

0 2
možnosti

Ani vzdělání dívek nic nezmůže, když pro africké muže je zábavnějšíá vraždit a znásilňovat, než se plahočit někde na poli.

3 2
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky