Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozpočet má vždy dvě strany. Stranu příjmovou a výdajovou. Jediné koncepční řešení a správné řešení je snížení na obou stranách. Jakýkoliv jiný postup je jen zadělání na další problémy, které se boudou neustále zvyšovat.

0 0
možnosti
JK

Snůška manipulace, nepřesností a nepravd odvozená od reálných čísel a kroků. Opozice žádá zejména snížení zdanění práce a to snížení sociálního pojištění. Pak někteří rovnou daň, nejlépe jednu sazbu, díky tomu se sníží administrativní náročnost a lze propustit státní úředníky.

Schodek 500 miliard je vycucán z prstu takový propad není podložen konkrétními výdaji a vláda si udělala fóra na populistické kroky. Navíc už prohlašuje, že to stačit nebude a proto to optické rozložení do několika let.

Rozdávání peněz v době krize se nedělá kvůli návratu jejich části prostřednictvím DPH, nebo jiných daní. To je zjevný logický nesmysl. Musí jít o rozhýbání trhu, k obnovení oběhu zboží a peněz. Musí být podpořena ochota utrácet, nejlépe tam kde si to stát přeje (šrotovné, dotace na e-auta v Německu), bez toho si peníze lidi strčí do polštáře a naopak to ekonomiku výrazně poškodí, to je případ volební dávky 5000 důchodcům, za co to oni asi tak rychle utratí (rychlost je klíčová), umrtvené miliardy, které patří do oběhu. Navíc to zásadně zatíží příští rozpočty, vláda ty prachy v kase nemá a musí si je půjčit, dál je ten dopad snad jasný a není třeba to vysvětlovat.

Superhrubá daň byl dočasný, ne moc šťastný, pokus ukázat zaměstnancům skutečné zdanění práce. Automaticky to mělo skončit, ale ministr financí Babiš byl kategoricky proti, dočasnost se prodloužila na furt a dnes se bije v prsa, že nesmysl, který sveřepě podporoval, bude rušit. Klasická ukázka mikro managementu měněného podle momentálních vnějších impulzů, tady podle marketingových průzkumů a dopadů na voliče. V krizi se ale nálady mění překotně, Prchal nestíhá a výsledkem je politika "pal - nepal" (Limonádový Joe). Komické obraty z hodiny na hodinu, či druhý den jsou zábavné, jen kdyby kuli tomu nebyly reálné další ztráty.

Celkově si vláda hodlá napůjčovat stovky miliard, neví kam půjdou, nejsou na to projekty ani jiné plány, rozhodovat bude mikromanagement (momentálně důchodci), pámbu nás ochraňuj.

0 1
možnosti
JK

[...] díky tomu se sníží administrativní náročnost a lze propustit státní úředníky.[...]

to driv zamrzne slunce, nez propusti jedineho urednika ....

0 0
možnosti
Foto

Základem je především opravdu razantní zvýšení spotřebních daní na tabák, tvrdý alkohol a především hazard. Nechápu proč furt krabička cigaret stojí kolem 100Kč? Proč ne rovnou aspoň 200Kč (tak jak jinde ve světě). A o tvrdém alkoholu ani nemluvě. Jak je možné koupit flašku rumu v akci po 100Kč-bez akce 140Kč (když dokonce v dobách před rokem 1989 stál 1/2 l rumu 36 Kčs!!) A poměr tehdejší mzdy ku dnešní, to ani snad nemusí být komentováno. Třeba čepovaná Plzeň před r.89 stála cca 2,50 Kčs, dnes kolem 30-35 Kč a více, to je slušné zdražení čepovaného piva. A hazard? Majitelé casin přehazují prašule vidlema, tam by byl pro státní rozpočet pořádný zlatý důl...jenže to by nesměli být kamarádíčci kmotři lobisti, že??

1 0
možnosti
JK

Když jde o hřích těla a duše, vždy se ozve nějaký ten puritán. Samozřejmě, že drogy včetně hazardu mají dopad na fyzické i duševní zdraví a jde o metlu lidstva, jenže je také prokázáno, že například výroba a pití piva mělo významný a někde i klíčový dopad na socializaci společnosti. I dnes mají dohody a přátelství dohodnutá u piva, či sklenky něčeho ostřejšího, mnohem větší váhu než u kancelářského stolu, nebo jen telefonicky. Překročení míry konzumace je škodlivé i pro obchod.

Nadměrné zdanění, či rovnou zákaz, to bylo už odzkoušeno a dopadlo to hrůzostrašně, rozjetý černý trh a černé peníze jen tak nezastavíte. Vezmete si na triko další mrtvé z pančovaného alkoholu? Takže najít míru zdanění, kde se dá ještě černý trh uhlídat je klíčové a hranice se průběžně mění.

A co ostatní nelegální drogy, jde vám jen o prachy, nebo i o lidi a jak je od drog odradit?

0 0
možnosti
OU
Foto

Vždyť už jsem to říkal, že nejlepším řešením by bylo vypsání nucené půjčky od střadatelů. Střadatelé v hrůze, že by přišli o další peníz, by začali utrácet horem dolem další peníz.

0 0
možnosti
MB

Můžete i v dobré víře sepisovat co chcete, Základ se oblafnout nedá - Důchodcům náleží valorizace, skutečně jim rostou náklady + inflace. Co jde nad = Populismus. Může se jim i vydat částka navíc - Z toho ušetřeného, jako spolupodíl dobře hospodařícího státu. Takto, jde o odkládání problémů v ose času . Pojem "Zadarmo neexistuje" - Peníze zadarmo neexistují, mj. - Nic dražšího neexistuje ... !

Bylo by i poctivé, kdyby se jednou rukou důchodcům cosi vyplatilo a těm budoucím se na stůl položila "Důchodová reforma". To se neděje a opět se jde cestou, že rušení reforem je považováno za kroky reformní ... !?

Stát už neměl prachy před virokrizí. Různými účetními podvody a brakováním rezerv veřejnosti tvrdil opak. Veřejné rozpočty nejsou udržitelné a Vláda to ví. Vládne se ovšem teď ! Musí se tedy udržet - jde o vládu udržovací, i docela ji to jde ! Je sranda, kdy tištěná stravenka Sodexo, pořád nějakou hodnotu představuje. O barevných papírcích - 1 Kč, se to ovšem tak přesvědčivě již říci nedá ! Vláda vydává prachy, které nemá - co ještě hůře - Ty prachy nejsou podpořeny Produktivitou práce ! Jako dítě, jsem docela rád, hrál Pexeso - Hru si musím osvěžit, je oblíbená opět ! ... :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS