Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore, nejste náhodou z klubu skeptiků Sisyfos? V případě ivermectinu nejde o nově vyvíjený přípravek. U tohoto léčiva, vyráběného v mnoha státech pod různými názvy, není třeba prokazovat jeho bezpečnost a snášenlivost, nebo zjišťovat, jaké že jsou jeho nežádoucí účinky. Neboť lék už v minulosti prošel potřebnými fázemi klinického hodnocení a registraci na evropské úrovni mu udělila Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA), která hodnotí a kontroluje léčiva v rámci Evropské unie. A ve chvíli, kdy má nějaký lék platnou registraci, nic nebrání tomu, aby se používal při poskytování zdravotní péče: u ivermectinu byl pečlivě sledován jak výskyt nežádoucích účinků, tak jeho účinky při dlouhodobém užívání, v odborné literatuře jsou i informace o jeho možných interakcích s dalšími léky.

Víc dnes v dnešním článku na blogu u Wágnera:

https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766773

1 0
možnosti

Jste si jistá, že by nebylo lepší si přečíst nejdříve ten text a teprve pak psát reakci? Autor píše, že ten přípravek existuje 40 let. Registrace je vždycky k nějakému účelu, že má evropskou registraci se samozřejmě ví, ale jako přípravek proti parazitům, ne proti virům. A potíž celé věci, kterou tedy autor zmiňuje také, je to, že dávkování při použití jako antivirotikum je Xnásobně vyšší než jak byl lék zkoušen a testován. Snad dokonce až 50x a více. Tak oč, proboha jde? Fakt si to nejdřív přeštěte, než začnete matlat páté přes deváté...

0 1
možnosti

Když o tom problému uvažujete "za střízliva", je to nepochybně tak, jak píšete. Když vám/mně půjde o život a budu mít na vybranou buď zemřít podle pravidel, nebo se experimentálně léčit, tak já raději to druhé.

2 0
možnosti

Tady jste asi smíchal něco, co spolu příliš nekoresponduje.

Když jde do tuhého, používají se často i mnohem riskantnější medikace, nežli je tomu běžně.

Navíc onen Ivermektin se už dlouhá léta úspěšně používá především ve veterinární medicíně a v okolních státech je dokonce ve volném prodeji. Přílišná opatrnost je právě v tomto případě spíš na škodu.

;-(

0 0
možnosti

zajímavázpráva:

Analýza údajov ministerstva zdravotníctva Izraela prišla k záveru, že vakcína Pfizera zabila “zhruba 40-násobne viac (starých) ľudí, ako by ich bola zabila choroba” počas nedávneho 5-týždňového očkovania a 260-krát viac mladších, ako by ich bol zabil vírus. Spracoval ju Dr. Hervé Seligmann, člen lekárskej fakulty pre odboru infekčných a tropických chorôb na francúzskej univerzite Aix-Marseille

0 0
možnosti

8-o8-o8-o

Věrohodný odkaz by nebyl ?

1 0
možnosti
Foto

Ono se nic nesmí přehánět, což platí i pro "předběžnou opatrnost". protože, když se přežene tak se dostáváme do platnosti přísloví: "kdo se bojí ....(koná velkou potřebu - opis kvůli cenzorovi) v síni". vzpomeňme na Pasteura a PNC. Kde ale je rozhodně dobré vyhnout se co nejvíce medikaci je těhotenství, zejména v rané fázi. A to byl hlavní průšvih Conterganu. Zejména ve zjemnělé populaci, kde se cítila potřeba každé fysiologické nepohodlné změny v graviditě "léčit".

1 0
možnosti

Za svou osobu bych v případě léků na bázi ivermectinu byla velmi opatrná. Znám jeho používání z praxe na přelomu 80 a 90 let, kdy byl používán jako antiparazitikum, zejména při tehdy těžko a zdlouhavěl léčitelných parazitózach např. svrabu, ale i při masivních invazích vnějších parazitů, na které nezabíraly protiparazitární šampóny a spreje. Byla to velmi účinná léčba a majitele postižených zvířat doslova okouzlovala. Ale také vetrináři věděli, že je riskantní podávat Ivomec některým plemenům psů, např. koliím, boxerům nebo dalmatinům, protože se při podání často vyskytovaly závažné komplikace a dokonce docházelo i k úhynům.

Takže pokřik davu "dejte nám ten zázračný lék" (o přesvědčení části veřejnosti, že by se ivermectin měl brát preventivně, raději ani nemluvit) a obviňování odpovědných míst, že ten skvělý preparát nechtějí nemocným poskytnout z čiré zlovůle, je zcela zcestný. Vždy je třeba uvažovat, jestli léčba nebude pacienta ohrožovat víc, než samotná choroba.

5 0
možnosti

J12a38k18u84b 32H74o19z74a

3. 3. 2021 11:41

Dobrý článek. Problém je v tom, že pokud nyní zjistíte, že jste pozitivní, tak vám lékař doporučí vitamíny a doufat, že budete mít lehký průběh. A až to už neudýcháte zavolat sanitku. Při těchto vyhlídkách bych si to s Ivermektinem asi taky lajsnul.

3 0
možnosti
Foto

Poučný článek, leč je možné o něm hovořit v souvislosti s perlami a prasnicemi

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS