Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Kdyby před lety ČNB "nebojovala s deflací" a nevyčarovala z ranní mlhy dva biliony korun, nemusela by si teď hrát na úrokovou míru. Ale o tom se vlastně nesmí psát:-/

0 2
možnosti
Foto

to se moc pleteš, ČNB nic nevyčarovala, peníze co mají lidi jaksi navíc pochází od Babiše a ten je nevyčaroval, ale si je půjčil

0 0
možnosti
ZZ

Takže kroky ČNB na zvýšení úrokových sazeb, tu inflaci u nás ještě více podpořily ?

8-o

0 1
možnosti
Foto

kroky ČNB jsou opačný jako jsou kroky Erdogána v Turecku, ten bojuje proti inflaci nulovým úrokem, tak můžeme sledovat, jestli se mu jí podaří zkrotit a nebo budeme naopak rádi, že nebydlíme v turecku, ale tady

0 0
možnosti
JS

J93a12n 11S90t78e41h86l12i27k

11. 4. 2022 14:45

Osobně si myslím , že je problém v konkurenci . Nevyužíváme potenciál společného trhu EU . Spotřebitelské ceny jsou pak velmi rozdílné a naše malá ekonomika tak trpí vysokými cenami . Zatímco u korporátních daní funguje konkurence (firmy soutěží , optimalizují , zlepšují ) , tak u spotřebních daní konkurence nikdy nebude (vše se zdraží o daň) . A protože tyto daně tvoří většinu státního rozpočtu , tak ani naše elity nemají zájem na konkurenci . Čím vyšší ceny tím vyšší příjmy státu . Je to viditelné jak u paliv , tak telefoních dat či potravin . Jak jinak si vysvětlit , že stejný výrobek stojí v polsku o desítky procent méně. Naše elity tedy neznají a ani nevyslovují , že jsou daně korporátní , nemovitostní atd . Přitom už minulé zprávy OECD na to výslovně upozornují.

1 0
možnosti
Foto

já si osobně myslím, že je největší problém v tom, že tady vládl Babiš a ten rozdával půjčený peníze lidem za nic, spolu s komunisty si půjčovali a dávali peníze hospodským i kasínům, takhle rozdal stovky miliard a ještě mu to nestačilo, tak spolu s komunisty, kteří mají v programu vystoupení z NATO a připojení se k Rusku, sebrali peníze armádě na zbraně a dali je hospodským, tohle si myslím osobně já, že je v tom problém

2 4
možnosti
JSS

Pane Smrčko, soustředím se na nás. A proč jsme mezi nejhoršími? Vliv vázanosti na Rusko, ačkoliv už léta o nich něco víme. Bohužel Babišov, ani tito noví nezareagovali, jen se žvaní a aktivně sami neděláme!! Ke kovidu jsme byli zkraje jako Alenka v říši divů - zastavit fabriky a život, restaurace a podobní zmrtvěli. A teď k finančníkům - zkrátkka jsme na ně krátcí - vyvalují vše mimo zemi!

A co mě dožírá je nenažranost našich politiků a jim zpřáteleným - ani o píď si pokrátit platy a prebendy.

Skandál největší - jen žvaní.... Problém zajištění ukrajinců má logicky meze - nemůžeme zde kraje živit nad 200 tis hlav a hodně nepracujících. Musí dojít k dalšímu pochodu na západ!!! A už nežvaňme o solidaritě. Válka je dlouhodobá a vyčerpávající. Buďme tvrdí - rozklad musí začít v Kremlu - to je hlavní zbraň!

2 1
možnosti
AG

A75d46a20m 94G38a57m55r71o15t

11. 4. 2022 14:38

No nevím - jak chcete zajistit rozklat v Kremlu, příjde mně to mírně řečeno úsměvné. Spíše mně děsí výzvy Josepa Borrella, že konflikt na Ukrajině musí být vyřešen vojensky, což mezi jinými základá i několikaletou záležitost! Aleksej Arestovič, poradce vedoucího prezidentské kanceláře, který prohlásil, že válka s Ruskou federací potrvá do roku 2035, radí těm Ukrajincům, kteří nejsou připraveni žít ve válečném stavu tolik let, aby opustili zemi!!! Tihle pitomci zajistí rozklad... a nevím zda to bude Kreml.

Spíše bychom se měli snažit o co největší soběstačnost; seč to půjde. Obecně závislost na dovozech je špatně a píšu to nerad - čeká nás návrat k uhlí, abychom vůbec energeticky přežili. Totéž píše pan Kovanda, že nadvláda dolaru končí a čekají nás turbulentní časy s radou o maximální soběstačnost. Což mimochodem jsou informace, které kolovaly na takzvaných dezinformačních webech několik roků :D Jinak s vámi souhlasím, s covidem, byl to naprostý fail, který na šíření nákazy neměl žádný vliv skorem a vygeneroval milardový dluh a ztráty.

1 0
možnosti
Foto

já bych řekl že minulé intervence CNB se teď ukazují v plné síle klasická houpačka ale jsem jen laik

2 1
možnosti
Foto

plné krámy a ceny šílí.

/kdoví, jak to bude na podzim, když zásoby dojdou.

0 0
možnosti
LV

Zásoby čeho? Reálně jsou ohrožené zásoby plynu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky