Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A to ještě nezazněl požadavek uzákonit, že minimální mzda musí být na úrovni průměrné mzdy. ;-D

3 0
možnosti

Nějak nerozumím. Vždyť ty peníze na vyš.min.mzdu přece nebudou vyrobeny v rotačkách, ale pujdou z kapes majitelů firem. Tak nepřibydou.

Moje partnerka dělá svému zaměstnavateli několikadesetisícové obraty zs den. Bohužel za min.mzdu 😢

1 0
možnosti

Takže ten blog je i o Vás. :-)

1 0
možnosti

K čemu u nás existují ekonomické školy, instituty, přeplácení poradci,když ve finále někdo zařve a rotačky tisknou peníze jak o život, naprosto zbytečně, neboť nepodložené peníze prostě roztáčí inflaci. Mojeho dědu připravili o majetek komunisti, mne o úspory na důchod nenažraný erár. DĚKUJI

0 0
možnosti

Zvýšení minimální mzdy = zvýšení zdravotního pojištění. A o to jde.

0 0
možnosti

Tomu nikdo nevěří u kdyby měli 50 tisíc tak jim nezbyde nic ono totiž na ty opulentni platy ten stát musí někde naškrabat a pokud bude mít stát opulentni sociální výdaje, tak se k tomu nikdy nedostaneme.

0 0
možnosti

Z makroekonomického hlediska je mzdový objem úředníků ve smyslu skutečných zaměstnanců státních institucí (nikoliv veřejných ve smyslu školství či zdravotnictví a třeba kulturních i sociálních podniků) naprosto irelevantní. Nevěřte nikomu, kdo Vám bude vyprávět báchorku o tom, že když se sníží platy poslanců a ministerských úředníků, tak se cokoliv vyřeší. jejich platy jsou naprosto vedlejší a v rámci veřejných rozpočtů jsou za desetinnou čárkou...

0 0
možnosti
Foto

Možná že to chápe více lidí, než si myslíme ale uvažují prakticky: Ano, ničíme tím budoucnost našich vnuků a pravnuků, ale když si to neurvu já, stejně si to urvou ostatní. Nezabráním tomu, když proti tomu budu bojovat.

0 0
možnosti

Tomu se říká začarovaný kruh sobectví..když se nemůžu mít ja tak proč by se měl mít někdo jiný? Měl by jste se sebou něco udělat

0 0
možnosti

Podle mne by to zdražení trvalo déle. Firmy by totiž vyhodnotily, kteří zaměstnanci svou prací přinesou méně než bude ta hodnota minimální mzdy a zbavily by se jich. Stejně jako by takoví lidi už nikde, ani tam, kde takzvaně dnes "nemají lidi" novou práci nezískali. Museli by tak přežívat v sociální síti, která je dnes dost pofidérní a umístěna z hlediska životní úrovně zatraceně nízko.

0 0
možnosti

Principiálně správná úvaha, ale nikoliv v reálném světě. Pokud by firmy měly možnost skutečně snižovat náklady snížením počtu pracovníků, tedy prostřednictvím růstu produktivity práce, už by to dělaly, to je základní manažerský postup. Netvrdím samozřejmě, že všechny společnosti jsou řízeny skutečně plně racionálně, to možné není, ale obecně vždy k racionalitě směřují - i když u některých korporátů člověk někdy žasne, co všechno je možné. Každopádně pokud se v rámci výdajové strktury podnikatelského subjektu zvyšuje poměr mzdových nákladů, reakce je většinou směrem k vyšší automatizaci a robotizeci nebo k novým software a podobně, tedy prostřednictvím investic se snižuje mzdový náklad. To je zdravá reakce, výsledkem je vyšší produktivita práce a tedy vyšší přidaná hodnota. Avšak při skokovém regulatorním administrativním podnětu, který je vymahatelný zákonem není prostor pro takové řešení, dopad bude možná ne plně, ale každopádně ve značné míře přenesen do cen.

0 0
možnosti
Foto

Asi by stálo za to stanovit minimální mzdu jako nějaké procento z průměrné, aby pořád nebyly dohady, třeba 35 %. Nicméně ty katastrofické scénaře byly fakt směšné, jak s každým zvýšením prý vzroste nezaměstnanost. Zvláště tento zkrachovalý obchodník se strachem.

https://zpravy.tiscali.cz/mach-tak-tohle-nas-ceka-s-cssd-210295?mobile=0

1 0
možnosti

Nejhorší jsou pravidelně valorizace, protože se dá vysledovat, jak působí na růst cen, tedy ten systém je kontraproduktivní a má aspekty zhroucení ekonomiky

1 0
možnosti

Pokud tohle někdo plácne, tak by mu měla být odebrána občanka.

6 3
možnosti

Je s podivem kolik lidí nepochopí, že při minimální mzdě 30.000 by za pár měsíců stál bochník chleba minimálně 200 korun. A za další půlrok - a dalším zvýšením mezd kvůli vysoké inflaci - třeba 500.

Jako krásně napsaný článek ale bohužel 99 % obyvatel pro které byl napsaný to stejně nepochopí. Ti ostatní to chápou i bez článku.

20 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS