Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Státní úředník je každý, kdo dostává plat a současně kdo pro výkon svého zaměstnaní potřebuje státní úřednickou zkoušku. Státní úředníci sedí tedy na každé radnici (např. stavební odbor, odbor životního prostředí, ...) a na každém krajském úřadě, ne jenom v centrálních státních úřadech. Z veřejných peněz (kde drtivá většina jsou státní peníze z RUD) jsou placeny organizační složky krajských a obecních úřadů a příspěvkové organizace. Příspěvková jsou např. Technické služby města, těm jdou peníze přes radnici ze sdílených, tedy hlavně z RUD.; pracovníci technických služeb nejsou státní zaměstnanci, ale jsou prakticky plně placeni ze státních peněz (jejich komerční činnost tvoří jen jednotky procent jz jejich hospodářského výsledku). Úředníků, kteří pro výkon svého zaměstnání potřebují státní úřednickou zkoušku klidně za rok 2022 mohlo10 tis. přibýt.

0 0
možnosti

Návrh jakékoli reformy veřejného sektoru by se neobešel bez návrhu zrušení některých škol a nemocnic, což zase povede k řevu na nedostatečnou veřejnou obslužnost. Stagnace a rozpad je nevyhnutelný.

1 0
možnosti

J60a26n 91R15á45ž

11. 4. 2023 14:20

Víc policistů než má ČR na počet obyvatel má v EU jen Kypr a Malta a Rakušan chce nabírat další......proč?

Máme přes 3000 soudců, což je na počet obyvatel také skoro nejvyšší počet v EU, ale důvěra v justici je u občanů ČR skoro nejnižší v Evropě .....vyvolává to otázky proč tomu tak je.

Díky tomu, že university dostávají dotace podle počtu studentů, je většina z nich přímo zaplevelena různými absurdními studijními programy, což vyžaduje zaměstnat množství profesorů, docentů, odborných asistentů a pomocného personálu, celkem zbytecně. Takže provést změnu systému financování universit a provést v nich personální inventuru, by také vedlo k úsporám v počtech státních zaměstnanců.

Chystá se redukce počtu pracovišť FÚ, ale počet zaměstnanců se nesníží....proč?

Sociální systém je tak rozsáhlý, štědrý a tak nárokový, že každý rok roste počet občanů, kteří nárok na nějakou dávku po právu uplatňují. Pak se nesmíme divit, že stoupá počet zaměstnanců Úřadů práce a kontrola oprávněnosti výplaty dávek reálně neexistuje.

A např. o státním podniku Česka pošta, jejíž zaměstnanci jsou fakticky také státními zaměstnanci, se ani nemá cenu zmiňovat.

A můžeme pokračovat dál v důkazech, že stát neumí svůj servis vykonávat efektivně, to jest kvalitně, ale s menším počtem státních zaměstnanců.

2 0
možnosti
Foto

J73a12n 54Š26i72k

11. 4. 2023 12:50

Popsal jste to dobře. Jen se obávám, že ten zlomek úředníků, jak píšete, bude narůstat a bude celkem lhostejno, kdo bude zrovna u moci. Zejména to bude v oblastech dotýkající se sociální politiky a věcí souvisejících s EU. Tomu nezabrání ani sebelepší digitalizace státní správy. Hezký den

2 0
možnosti

Tomu zabrání jen a pouze kvalitní politici.

0 0
možnosti

Pamatuji si kritiku vlády minulé!

Babiš přijal X tisíc nových úředníků, všechny je propustíme!

Rok se s rokem sešel a všechno je jinak.

Byly to jen lži.

2 0
možnosti
Foto

Tudíž je třeba říkat státní zaměstnanci.

1 0
možnosti

A je tudíž potřeba propustit minimálně 100 00 STÁTNÍCH ZAMĚSTNANCŮ.☺

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS