Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"asi by bylo lepší zaměřit se na kampaň za přesun peněz z dotací do výstavby dostupného obecního bydlení..." - to myslíte vážně? Proč proboha chceme stavět neustále nové a nové byty? Nebylo by lepší, kdybychom udržovali a také rekonstruovali to, co už postavené je? Třeba právě za to opovrhované stavební spoření. Nebo máte dojem, že je lepší a ekonomicky výhodnější postavit nové, nechat vybydlet, poté zbourat a znovu postavit nové?

A ještě jedna věc: problematikou bydlení se zabývám dlouho. Už někdy v 80.letech, ještě za předchozího režimu, mě zaujala myšlenka výstavby levných bytů pro široké vrstvy obyvatel. A hle, po více než 50 letech podobné byty ještě nestojí? Čímpak to asi tak bude? Nebude to tím, že bydlení není a nikdy nebude levné?

0 0
možnosti

Škoda, že ty tkzv. dotace, jsou jedním ze základních nástrojů pro ovlivňování jednotlivých členských států EU.

Placení příspěvků EU je povinné, ale čerpání těchto peněz je možné jen po splnění určených kritérií.

;-(

0 0
možnosti

R^Souhlasím. Naprosto přesné. Právo na život, majetek a svobodu je neslučitelné s jakýmkoli odstínem „sociálního státu“ či „smíšené“, státem regulované ekonomiky.

0 0
možnosti

Dotace jsou začarovaný kruh zde panujícího ekonomického systému, který se vydává za kapitalistický, volně tržní. Ve skutečnosti je zdeformovaný mrakem regulativů, které ho svou iracionalitou a nadbytečností přibližují k centrálně plánovaným ekonomikám propadlých režimů. Jako vždy jsou základem pokrytecké ideologie, za jejichž zástěrkami se odehrávají řežby zájmových parazitických klanů. Dotační šejdířství je jedním z největších akcelerátorů korupce a pokrytectví, které trvale ovládají rozkrádání státních rozpočtů a všech takzvaných veřejných fondů. Přerozdělování obrovských finančních zdrojů mimo jiné přispělo k tomu, že v rámci takzvaného kolektivního západu se státy bývalého ostbloku proměnily na závisle nárazníkové kolonie.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS