Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Bohužel. Pokud je někdo lehce nahraditelný, tak těžko něco vyjená. Jestliže jste pod agenturou, tak nemáte vůbec žádné šance.

0 0
možnosti
Foto

Proč by měl žádat o vyšší plat ten, který z toho má nakonec nejmíň? Pokud by se zboží/služby očistilo od všech daní, stál vy třeba rohlík 10 haléřů. Pokud někdo pracuje lehce nad hranicí minimální mzdy a bere dávky, kdo mu na ty dávky přispívá?

0 1
možnosti
JK

Pokud někdo má min. mzdu a bere nějaké soc. dávky, tak má třeba více dětí, nebo zhoršený zdr. stav. Na vině je ta min. mzda, která to vše nedokáže pokrýt a máme ji jednu z nejmenších.

0 1
možnosti
Foto

Mám zájem o práci. Firma mně řekne co budu dělat a za jaký peníz. Zeptám se zda mohu dostat víc. Odpověď je ne, víc peněz vám přidáme, až zjistíme, jak jste šikovný a jak jste se zapracoval. Pak už je na mě zda ji přijmu.

1 0
možnosti
MB

Obecně- Každý člověk má znát svou hodnotu. Jak se vlastně cenní? Co je a není ochoten přijmout, názorově i finančně. Je svobodný,limitován pouze sám sebou- jako mladý pak zejména. Může být zaměstnán, zaměstnávat. Uživit se prostě i sám ..

Většinově to funguje jednoduše. Člověk má o sobě vysoké mínění. To pak neodpovídá jeho příjmu. Hledá tedy někoho, kdo to zaň vyřeší. V politické rovině volbou strany - Jako zaměstnanec prostředníka, odbory. Kdo za něj více vydobude? Ten je pak lepší.

To ovšem pořád neřeší samou podstatu - Tvorbu zdroje. Typický socialismus. Lidé i dřeli, co vydřeli? Podobně montovny. Dřina na páse je vážně namáhavá. Ani není podstatné co vyrobí. Podstatné je, kdo to a za kolik prodá! Klasika matek, skutečných vlastníků. Toto je jeden z ústředních problémů ČR. Žel obávám se, bez možnosti podstatné nápravy. Daň za náš historický vývoj, po r. 1948 zejména ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky