Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J66a88n 14R87á15ž

31. 12. 2023 16:33

Vždy když s někým hovořím zdůrazňuji, že každá nutná reforma musí být z principu hodně bolestivá a musí mít co nejkratší realizační období. Pak je snesitelná a úspěšná.

Příklad: Je lepší náplast z rány sundávat sice méně bolestivě, ale relativně dlouho, nebo trhnout a v mžiku náplast strhnout? Druhá varianta sice víc zabolí, ale také rychle odezní.

Pro rychlý návrat do jakž takž fungující ekonomiky a k uzdravení státních financí je potřeba odvaha a odbornost. Bohužel obojí současné vládě naprosto chybí a proto cesta k "normálu" bude dlouhá a o hodně bolestivější, než kdyby vláda použila razantnější ozdravnou formu.

1 0
možnosti
ZB

Se současnou fialovou vládou nemáme šanci na zlepšení! Řítíme se s těmi nekompetenci do propasti! Kdo to mohl volit?

1 1
možnosti
MH

Já bych tedy Argentinu jako náš byť budoucí ekonomický vzor neviděl. A dolar v Česku je nemožný, uvidíme, co Argentina.

1 0
možnosti
Foto

Založena karma! Děkuji za hezký blog. Poučení z Argentiny pro nás bude velmi důležité. Pomalu, ale jistě se dostáváme do situace podobné té v Argentině. Samozřejmě v jiném kulturně historické prostředí, takže pro někoho (bohužel asi pro většina obyvatel) se ta naše situace nebude nikdy zdát tak špatná... Pokud ale nebudeme schopni naše problémy řešit, i za cenu bolestivých reforem, tak alternativou je pouze protektorát MMF, který bude bolet ještě více...

1 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma...! To je tak, když si to po sobě nepřečtu a text už nejde editovat...

0 0
možnosti
JZ

J80a52n 57Z35i30e93g13l86e32r

29. 12. 2023 13:58

Zasloužená karma

3 0
možnosti
OR

Skvělé. Jsem taky velmi zvědav, jak to dopadne. První pokus o libertariánskou léčbu šokem... A poznámka pro autora: dejte si bacha na termity - libertinský znamená sexuálně odvázaný ;-)

8 0
možnosti
Foto

Já mám pocit, že to tak pan kolega myslel: anarcho-kapitalista s libertinskými rysy, pravděpodobně ve smyslu volnomyšlenkářskými, to není nutně špatně použitý termín.

0 0
možnosti
JT

J94o89z11e60f 45T71h56o56l27t

29. 12. 2023 13:12

No odbory v Argentíne včera vyhlásili gen.stávku,takže uvidíme čo sa podarí.

0 0
možnosti
ZZ

Ten nový argentinský prezident není normální.

Argentinci brzy hořce spláčou nad tím, koho si zvolili.

1 5
možnosti
TV

To je dobře, že není normální, kdyby byl normální, tak je to socialista a pokračoval by v úpadku.

1 0
možnosti
Foto

Inflace v Argentině cca 115%, 40% lidí pod hranicí chudoby, z toho 60% dětí, centrální dluh 400 mld. USD, tedy 85% HDP, několikátý bankrot odsunut díky odkladu splátek 44 mld. USD, omezení zahraničního kapitálu, složitý daňový systém obsahující 163 druhů daní ..... jakže jste to psal? Že bude velmi podnětné sledovat jejich další vývoj?

No, nevím.... do toho bych asi nešel.

3 0
možnosti
Foto

Když si srovnáte centrální dluh ČR a Argentiny, zohledníte velikost země nebo počet obyvatel, nejsme od nich moc daleko. S energetickou daní a tím myslím emisní povolenky, umělou cenu energie, ... ta naše ekonomika půjde taky do kopru. Jen se obávám, že to jejich prezidentovi dlouho nevydrží.

4 3
možnosti
RE

Typický příklad politiky, jako začarovaného kruhu. Když už to lidi naštvalo, zvolili to samé v modrém. Až je to znovu naštve(a bude to brzo) zvolí zase to samé v červeném:)))

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky