Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J79i54r43i 87T79i32c79h70y

2. 7. 2020 17:19

Ani prvni, ani druhe. Pres mnohe uspechy musi byt Merkelova hodnocena jako neuspesny politik vzhledem k jednomu nejdulezitejsimu aktu, vpusteni jednoho milionu neprizpusobivych vetrelcu do Nemecka a umozneni mnoha dalsim v Evrope. Nasledky nebude mozne zmenit, bude to predstavovat neresitelny problem, podobne jako byl priliv cernych otroku do Ammeriky.

13 2
možnosti
JB

J45a13n 16B15a88b92j19a26k

2. 7. 2020 17:39

Problém v USA nebyl ani tak příliv, jako jejich následné pštění z okovů mezi lidi. První fázi Německo přeskočilo (tedy nebude z nich užitek ani na okamžik) a přistoupilo rovnou k druhé fázi. Zamíří to stejným směrem jako v USA s tím rozdílem, že jisté procento jich tam mají vzdělaných, což se o těch v Německu asi moc říct nedá...

3 1
možnosti

Nejsem si jist, zda skutečnost, že mě například televizor po snížení DPH o 3% bude stát místo 11 900 "jen" 11 600 Kč nějak zásadně nabudí k utrácení. Myslím, že daleko podstatnější jsou například jistoty, že nepřijdu o zaměstnání.

10 0
možnosti
JV

To co funguje v D, tak v CZ nemusí fungovat. Při zavedení EET se snížilo DPH pro restaurace. A co udělaly restaurace? Zdražily. Takže by to podobně dopadlo i u jiných odvětví. Nikdo by nezlevnil. Jenom by se trochu zpomalilo zdražování. Jediné, kde by se mělo snížit DPH je bydlení. Tam je ještě šance, že se to tak neprožere do marží.

4 1
možnosti
PK

Souhlas, bydlení je největší problém. Ječelo se tady o karfiolu za stovku a za deset dní ho má LIDL za 29.

1 0
možnosti
PK

Jen doufám,že se jí podaří obnovit tah ekonomiky...R^

0 0
možnosti
PK

AM nemá u mne schopnosti a charizma Kohla, ale je tam za ní silný tým, silné Bundesländer, nejen Bayern nebo NRW. A stále se těží z jejich discipliny, Ordnungu a Fleiss. Velký problém je ale nizoučká porodnost a potřeba dovozu pracovních sil. To mění Německo a bude mít v tomto ohledu stále větší problémy.

7 0
možnosti
JZ

Tak schopná paní Merkelová určitě je, o tom žádná. To byli koneckonců už leckteří její předchůdci 80 let zpátky.

6 0
možnosti

Proč hned v extrémech? Je současná ekonomická situace v Německu díky ní a nebo jí navzdory? Je geniální a nebo to jen není takový hlupák jako politici v okolních státech?

0 0
možnosti
JS

Vypadá to, že se zase přiživíme.

1 0
možnosti
DT

Titanik se potápí, ale na horní palubě se ještě hraje a tancuje.

6 0
možnosti
Foto

J57i68r79i 28C38i96z

2. 7. 2020 11:27

R^Pani Angela Merkel je asi nejlepsi povalecny politik v Evrope. Nemecko pod jejim vedenim patri k nejvetsim ekonomickym lidrum sveta. Co se mi ve srovnani s CR velmi libi, tak nemecka kanclerka nikdy nekritizuje ostatni partaje (v jejich projevech o dalsich stranach neni ani slovo), nybrz volicum vysvetluje vlastni kroky pri reseni problemu a to tak, ze volici ji velmi dobre rozumi. Je skvela a uvidime, zda jeji nastupce bude v jeji politice pokracovat.

Pozn. na konec: o to je trapnejsi a ubozejsi od nekterych mistnich diskutersky nul (nejslusnejsi vyraz pro ne) ji nazyvat "Makrela". Tyto nuly umi jen urazet, poklizet kraliky a chlastat pivo s koralou.

14 14
možnosti
SS

Ve své podstatě klíčové reformy pracovního trhu v Německu zavedl kancléř Schroeder, aby následně po jejich realizaci nebyl zvolen. Jinak platí Schumpetrerova teze o kreativní destrukci. Pokud odbouráme přirozenou konkurenci, asfaltujeme dálnici do úpadku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky