Diskuse

Enoch was right

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

'49:51 – společnost je přinejmenším opticky rozdělena na dvě "skoropoloviny"'

- to je nesmysl, nanejvýš se to tak může jevit při povrchním pohledu na výsledky presidentských nebo senátních voleb, kde je to zákonitý výsledek většinového (tedy polodemokratického/polototalitního) volebního systému. Už ve sněmovně, která je volena poněkud demokratičtějším systémem (blíže k decitotalitě než ke čtvrttotalitě), vidíme společnost pluralitní, nikoliv dualitní.

Také ve zdejších diskuzích k migraci vidíme velmi široké spektrum názorů:

- jiříkistité (Na vrchu na jedli bylo krkavčí hnízdo, a dole na zemi dvě krkavčata pištěly a naříkaly: „Otec i matka nám uletěli; máme si samy potravy hledat, a my ubohá písklata ještě lítat neumíme! Och pomoz, Jiříku, pomoz! nasyť nás, sic umřeme hladem.“ – Jiřík se dlouho nerozmýšlel, skočil s koně a vrazil mu do boku meč, aby krkavčata měly co žrát. );

- povondristé („Jak to, sem,“ vyhrkl starý pán jaksi popuzeně. „Myslíš jako sem do Prahy?“ / „Vůbec k nám do Čech,“ děl mladý Povondra ustaraně. „Já myslím, když už jsou Mloci až u Drážďan – –“ /„Ty chytráku,“ káral ho pan Povondra. „Jak by se sem dostali? Přes ty naše hory?“ / „Třeba po Labi – a potom dál podle Vltavy.“ / Otec Povondra pohoršeně zafrkal. „Prosím tě, po Labi! To by mohli leda do Podmokel, ale dál už ne. Tam jsou, holenku, samé skály. Já tam byl. Kdepak, sem se Mloci nedostanou, my to máme dobré. A Švýcar je na tom taky dobře. To je báječná výhoda, že my nemáme žádné mořské břehy, víš? Kdo má dnes moře, je chudák.“);

- Seisté ("doufám, že Se to nějak vyřeší);

- defétisté;

- "přijímejme jen ty, kteří utíkají před pronásledováním, nikoliv jen před bídou"; / - "přijímejme jen ty, kteří jsou ochotni se asimilovat"; / - "přijímejme je křesťany, něcisty a ateisty" / - "přijímejme jen Evropany"

- "přistupujme ke všem bez diskriminace a tudíž nepříjímejme nikoho"

0 0
možnosti
JR

J78a56n 35R33á19ž

16. 7. 2020 11:40

S následujícím myšlenkami nemůže inteligentní Evropan nesouhlasit a přes to se to děje.

- nejde mít zároveň původní zvyky a společenské uspořádání a zároveň tak efektivní a výkonnou společnost.

- pokud kdosi nehodlá uznat, že Evropan je nejprve občan svého státu a pak teprve Somálec, Afghánec, Rus či Turek, že je dříve občan a teprve potom muslim, jehovita nebo katolík, pak těžko může žít v Evropě.

Když "kulturní liberálové" tyto základní podmínky nekonfliktních mezilidských vztahů v naší civilizaci zpochybňují a akademické i politická elity je v tom podporují je důvodem, proč jde Evropa nenávratně "do kopru".

PS. Významovým odtržením v podstatě bezbřehých lidských práv od občanských práv spojených s vyžadováním plnění občanských povinností, začaly všechny problémy, které Evropany dnes utápí v bahně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky