Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J43a36n 34F22r67o72l72í43k

27. 9. 2013 14:05

Autor se představuje jako ekonom. Tak by mohl vědět, že situace se zaměstnaností je špatná v celé zemi. Nevím kam by chtěl horníky stěhovat. Možná do Prahy. Průmyslových zón je po republice jako máku. Dost často zejí prázdnotou. Naivní představa, že stačí na louku zavést vodu, plyn a silnici a kapitalisté se jen pohrnou, jak vidím, dosud nevzala za své. Rady typu za státní peníze postavíme hladové zdi (opravíme silnice atd.) mají jednu drobnou chybku. Ty peníze.:-P

1 0
možnosti
LS

Dobrý den, pane Frolíku. Ty peníze budou vynaloženy tak jako tak - buď na politiku nezaměstnanosti plus další náklady spojené s výbušnou sociální situací nebo na infrastrukturální projekty. Druhá verze je vždy užitečnější - pokud není provázena nekonečnou korupcí. Uznávám rovnou, že státní investice jsou vždy do znančné míry založeny na rozhodování úředníků, takže do určité míry vždy vytvářejí korupční prostředí, ale tento problém je možné minimalizovat. Nikoliv zlikvidovat. Opravdu si nemyslím, že peníze rostou na stromech. Co se týká problému s nezaměstnaností, značný rozdíl je v úrovni a to i v rámci jednoho kraje.

0 0
možnosti
VH

Trochu nepřesné tvrzení. Náklady na politiku zaměstnanosti budou téměř o řád nižší, než náklady na zaměstnání těchto lidí pracemi na infrastuktuře. S výsledkem nejistým.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky