Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No:

1.  Gaullismus je ideový směr, nikoliv strana. Směr, myšlenkový proud, jako například Darwinismus. Je dost rozdíl, propagovat myšlenky těch, kdo je již propagovat nemohou a nazvat stranu po Bohovi, kterého vyznáváte.

2. Že v názvu byl právě Hlinka a teď Zeman o něčem vypovídá.

3. Že by v oficiálním názvu strany "Republikáni M. Sládka" nebyl název jejich Boha se mně vůbec nezdá. (Pod uvedeným názvem strana kandidovala v parlamentních volbách i volbách unijních.)  Ostatně vševědoucí a na vše mající recept jsou oba Bohové českých stran.

0 0
možnosti
JL

S tím Sládkem nemáte pravdu. Ze začátku se skutečne jmenovali tak, jak uvádíte v článku, jenže postupem času se zaregistrovali nové strany, které používali termín Republikáni, Republikánská strana atd. Z tohoto důvodu Miroslav Sládek svou stranu přejmenoval a v roce 2002 šla do voleb strana s novým oficiálním názvem: Republikáni Miroslava Sládka. Je to možné ověřit na serveru http://www.volby.cz

0 0
možnosti
LS

Aha, děkuji za rozšíření obzorů. To jsem už ani nezaregistroval :-)

0 0
možnosti
LS

Díky, i kreslená chvála potěší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky