Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aniž bych dočetl do konce: není nižádného důvodu církve dalších 17 let dotovat ze státního rozpočtu. Když se tak strašně chceme vyrovnat s jednou jedinou křivdou (a těch poškozených by za těch 40 let "blahobytu" komunismu mohlo být mnohem více - proč zrovna jen církev (a hlavně katolická)? Ať to mají, ať se preláti majetkem třeba zadusí. Ale šlus! Starejte se o sebe a neotravujte nadměrnými požadavky ateistickou společnost, které jsou vaše kejkle s pánbíčkem lhostejné.

Píšu totéž o politických stranách: není důvodu, abych platil existenci komunistů, není důvodu, abych platil existenci biskupů a jejich vykrmených biskupů. 

Když jsou kněží tolik potřební majetku (a jistě nejde o řádové kněze), vše co slouží církevní službě, nebo k charitativním účelům, ať mají. Ale kdykoliv vznáší požadavky na rozličné obrazy a další nefunkční majetky, najednou se musím ptát, jak to farníkům poslouží, jak to zlepší společnost. A nacházím jen to, že jde jen o službu vlastnímu mamonu. Nemám valného mínění o katolické církvi, jejích cílech a nástrojích k nim.

Dejte jim ty věci, které doloží, že jim je komunisti ukradli a zničili. A dost!

2 1
možnosti
TM

T71o68m12á18š 35M68a73r41e28k

14. 11. 2013 17:15

No, stejně relevantní otázka je, jak ty obrazy k čertu poslouží státu? Tedy mamonu ministrů a státní ouřadů? No a o věci které komunisti ukradli, právě jde. Jinak svatá pravda, že platit strany je také špatně.

1 0
možnosti
JL

Jen ať se národ učí nést odpovědnost, jsou dvě cesty  - jedna do otroctví, to je ta současná, jedna ke svobodě - a ta je o odpovědnosti a taky o referendech.[>-]

1 0
možnosti
LS

To je v pořádku, jsem jedině pro. Ale pokud samotnou diskusi o institutu referenda zahájíme účelově a o zjevně účelovém referendu, které by navíc hraničilo s ústavností a k tomu směřovalo k retroaktivitě, pak se dostaneme do velmi složité situace, která celý princip referend postaví poněkud na jinou kolej. Já bych v tom viděl značný problém.

0 0
možnosti
Foto

J62i72ř22í 69K19i95n11d98l

14. 11. 2013 10:07

Jak je vidno KSČM je stále stejnou stranou. Církev pronásledovala jak mohla a dnes, když se jí má vracet majetek, který jejich strana ukradla, tak požaduje referendum, protože ví, že závistivý a komunistickým školstvím proškolený lid rozhodne, aby majetek se církvi nevracel. Je to hnus, ale co může člověk od komunistů očekávat.

5 0
možnosti

Víte pane Kindle, zkuste si aplikovat Vaše měřítka na ideologii křesťanskou stejně jako na tu koministickou - a myslím, že i Vy sám uznáte, že restituce vlastně vůbec nemusely být. Ba ne nemusely, ale neměly být.

2 4
možnosti
KN

K12a25r96e38l 71N38o35v32á22k

14. 11. 2013 9:20

Přesně tento typ referenda mají v (komunistickém ?) Švýcarsku.

Občané mají možnost v referendu zvrátit jakýkoliv parlamentem přijatý zákon.

3 3
možnosti
RK

Ve Švýcarsku někdy řádii komunisti a museli pak řešit restituce, privatizace a jiné navrácení majetku ? Ve Švýcarsku mají lidé vymyté mozky ? Jsem nevěděl....;-O

6 4
možnosti
SN

:-)  Jsem Vaším prvním čtenářem, souhlas !  Je to jen na vybuzení emocí, hlasatelé si tím naklání národ, který je ve většině vychován Jiráskem a Nejedlým. R^R^R^

5 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky