Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poplatky ve zdravotnictví se staly ve většině případů nezdaněným a neevidovaným příjmem lékařů. Kromě nemocnic, kde fungují automaty na poplatky, je oněch 30Kč většinou bez jakéhokoliv dokladu a evidence vhozeno do krabice, plechovky apod. Docela by mě zajímalo, jak tyto příjmy jsou potom zúčtovány a evidovány. A peníze ze zdravotnictví útíkají hlavně přes předražené přístroje, "provize" a neustálé zvyšování DPH. Jenže vypočítat a vyhlásit, o kolik miliard přijde zdavotnictví už jenom zvýšením DPH na 14-15% není v zájmu establismentu a tak se neustále mluví o jeho zneužívání. O rozkrádání formou nákupu předražených přístrojů, zdravotnického materiálu, provizí a pod . ani nemluvím. Místa ve vedení nemocnic jsou vesměs místa politicky obsazovaná a tak se tento problém neřeší a ani není žádoucí o něm moc mluvit. A JEŠTĚ : zdravotnoctví není zadarmo, všichni si na něj povinně a ne málo celý život platíme. ASi by stálo za to, spočítat si kolik člověk za celý aktivní život zaplatí na zdravotním pojištění a kolik potom vyčerpá, když onemocní. Většina z nás by se asi divila, kde ty peníze jsou. Zavedení komerčního zdravbotního pojištění by pravděpodobně celou situaci poměrně rychle vyřešilo, ale to už by nebylo na ty provize a předražené nákupy cehokoliv, protože pojišťovny by si hospodaření hlídaly.

3 6
možnosti

Poplatky ve zdravotnictví jsou zdanitelným a evidovaným příjmem!

:-)

6 2
možnosti

Zavést povinně IZIP. Bez výjimky. Odhady úspor se odhadují mnohem vyšší, než je kasičkovné. Proč asi se někteří lékaři proti elektronickému systému brání?

7 1
možnosti
JS

viz můj komentář níže nebo i blog

0 0
možnosti

Ano, souhlas!

Politici KDU-ČSL by museli být hlupáky, kdyby přijali ministerstvo zdravotnictví, i když jejich program je možná nejlepší ze všech dnes špatných.

Jestliže vládnoucí garnitury (ČSSD,ODS a TOP 09) soustavným omezováním financí nechali zdravotnictví vyhladovět a přivedli ho na pokraj krachu, ať si na řešení této kvadratury kruhu jejich politici vylámou zoubky sami! Jde o desítky miliard korun odčerpaných ze zdravotnictví a připravuje se odčerpání další. A to zatím nemluvím o tunelech z našich peněz na naše zdraví!

Když zatím zdravotnictví měli za merunu a kopali do něj zprava i zleva a pomocí deformit zdravotnictví získávali politické body, měli by si to vylízat!

:-)

2 0
možnosti
DK

Pane Smrčku, já jsem důchodkyně a buď chodím jen na preventivní prohlídky a sem tam pro Nospu (když si chci dát zelí, knedlík a maso) a sem tam něco na uklidnění Lexaurin. Nechápu ovšem jednu věc: proč do dnešního dne celé zdravotnictví nepracuje elektronicky (a to ten slavný IZIP vytahal peněz až...až)...Nechápu, proč mám v lékarně platit 30,- CZK (tedy za co, když už se platí za léky. Chápu, že je spousta lidí nemocná od narození, vím, že rakovina se za 20 let zvýšila 4x...ale předražené přístroje tomu zdravotnictví také pomohly. Takže: poplatky měly regulovat a neregulovaly nic a šly do kapes lékařů, kterým pojišťovny ubraly...stát za pojištěnce několik let nezvyšoval, ačkoliv zvyšoval DPH, tak co vlastně chcete. Myslím, že by to nechtělo nic jiného ež plánování a vydírání, zdodějiny a kecy...

3 0
možnosti
JF

J63a40n 24F23r91o11l37í51k

17. 12. 2013 11:27

Projekt IZIP měl ve vínku základní vadu. Byl dobrovolný a pouze u jediné pojišťovny. 30 kč u lékaře skutečně reguluje málo. Kdyby to byla pětistovka pak by byly čekárny poloprázdné. Ovšem to Jůlinek prosadit nemohl. Vidíte sama jaké peklo bylo kvůli 30 kč.  V lékárně to snad mělo také regulovat aby si levnější léky pacienti přímo kupovali bez předpisu. A taky to byla dodatečná daň. Příjem šel totiž do rozpočtu ane lékárníkům. S tím plánováním jsem to nepochopil. Jako, že nám MZ naplánuje nemoci?

1 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky