Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F97i49l22i91p 44F18u45c48h84s

19. 1. 2014 20:04

Chápu podstatu Vašeho blogu, pane Smrčko. Dokonce se i trochu divím, že (právě Vy) vůbec "řešíte" nějaký Blesk(!). Podíváme-li se ovšem na intervence kupříkladu optikou privátních investorů do poslední emise našich státních dluhopisů, viz příspěvek pana Fialy níže, potom právě z jejich pohledu byly intervence bez přehánění krádeží za bílého dne.:-/ Ale chápu, že o tomto Váš blog nebyl.

Hezký večer. F.F.

0 0
možnosti

Neřeším Blesk, ten je mi naprosto vedlejší. Co řeším, to jsou některé souvislosti v tom textu, které zkevně rezonují ve společnosti a které jsou tak nekonečně poitomé, až jsou nebezpečně nebezpečné. Jinak názor na poznámku pana Fialy jsem napsal níže, ten člověk nemá o ekonomice naprosto tušení.

0 0
možnosti

M62i30l41o29š 25F24i36a47l65a

19. 1. 2014 19:21

Blesk je totální brak, vhodný buď pro ženy v domácnosti nebo totální nuly a nechápu, kde jste se Vy k němu dostal. Nicméně to nic nemění na tom, že guvernér znehodnotil lidem jejich úspory, s neuvěřitelným výsměchem smazal přepokládané výnosy ze státních dluhopisů lidem, kteří projevili dobrou vůli státu píchnout a jediní, kdo mu tleskají jsou zahraniční spekulanti, kteří zde teď mohou kupovat nemovitosti za méně. Však proto mu taky dali vyznamenání.

A k Vaší otázce z titulku? Pověsit ..... ano klidně pověsit. Co taky z člověkem, který prodá kus vlastní země za vyznamenání ze zahraničí.

1 0
možnosti

Blbost na entou. Inflační cíl dvě procenta platí už několik let znovu a znovu a každý investor ho zná. Tedy by s ním měl počítat. Samotné pohnutí kurzu neudělalo s výnosy bondů naprosto nic. O tom, že ČNB sáhne k intervencím se diskutovalo celé měsíce dopředu a pozor - členové bankovní rady to i několikrát celkem jasně řekli. To jsou kecy v kleci.

0 0
možnosti

P75e20t86r 91H15á40l28a

19. 1. 2014 13:21

Intervence byly chybné, to už nám dnešní stav ekonomické vědy umožňuje říct de facto s naprostou jistotou. 

Bankovní rada rozhodla poměrem hlasů 4:3, čili to není žádné "jasně dobré opatření" ani podle nich.

A co se pana Singera týče, tak za ty otevřené lži co pouštěl do médií ohledně deflace by zasloužil pár na holou. Třeba by mu pak spadnul hřebínek.

0 0
možnosti

Pane Hálo, je radost potkat se s odborníkem tak úžasně ukovaným, jako jste Vy. Jak jsou Vám ty věci jasné. Vy musíte mít opravdu hodně načteno, škoda, že nejste členem Bankovní rady, to bychom tu měli ráj na zemi. Jak kdysi zvolal jistý sportovní komentátor při pohledu na hru šukera Kokota: Kéž bychom aj my mali takých Kokotou!

0 0
možnosti
Foto

V žebříčku časopisu prestižního časopisu  Global Finance guvernér tuzemské centrální banky Miroslav Singer získal v roce 2013 jedno z nejvyšších hodnocení mezi všemi evropskými šéfy centrálních bank. V případě zemí eurozóny byl v roce 2013 hodnocen jen šéf ECB. Mario Draghi se umístil hůře než Singer a získal stupeň "B minus Uspěli na základě posouzení toho, jak banky pod jejich vedením zvládají kontrolovat inflaci, udržet měnovou stabilitu nebo spravovat úrokové sazby.

0 0
možnosti
Foto

když pominu reálnou účelovost a manipulativnost argumentace Blesku, kterou kritizujete správně, tak fakticky (ať už si o tom myslíme cokoli) měli pravdu prakticky ve všem. 

Krok byl chybný? Velmi pravděpodobně ANO, Znehodnotilo to úspory občanů? ANO (zde jednoznačně). Zdražilo to dovoz? ANO (jednoznačně). 

Plat guvernéra mě nepálí....ale, když už tedy důsledně, tak ani tam taky není žádná faktická lež.

Shrnuto.  Blesk je, byl a bude vždycky zoufalý plátek pro nuly, ale fakticky toho článku moc vytknout nelze. Snad kromě šílené formy, ale jakou chtít po blesku?;-)

3 1
možnosti

To je pořád dokola, pane Volko (sorry, nevím, jak Vaše jméno skloňovat, abych z něj nevytvořil něco, co bych nerad, tak zůstanu u nominativu). Znehodnocení úspor nemá s kurzem nic společného, k tomu dojde případně následnou inflací, ale znova říkám - dlouhodobý inflační cíl jsou dvě procenta, a k těm se sotva dostaneme i po intervenci. Zatím byl její vliv na inflaci malý. Dovozy to zdražilo, zdá se však, že to naní takové drama. Uvidíme za pár měsíců. Neříkal jsem, že Blesk lže - o lži v mém textu není ani slovo. Říkal jsem a říkám, že to je účelová sviňárna, která podle mne překračuje běžné standardy bulváru. Ale to hlavní je ještě něco jiného. Představa, že bohatý člověk nedělá objektivně správná rozhodnutí je zrůdná z principu.

0 0
možnosti
Foto

Nesdílím nadšení autora pro intervence a myslím si, že to bylo chybné rozhodnutí. Ani bankovní rada nebyla jednotná (4:3), ale nezpochybňuji zákonné právo bankovní rady dělat chybná rozhodnutí... S hodnocením článku v Blesku naprostý souhlas.

7 1
možnosti

a vy si myslíte, že ostatní členové bankovní rady bydlí pod mostem?

3 0
možnosti

??? A měli by snad? Co tou poznámkou máte na mysli? Že členové Bankovní rady nemusí být odborníci, když je odborník guvernér? Že oni neprošli soukromým sektorem? Tedy že nebyly v praxi vyzkoušeny jejich schopnosti? Nebo se jenom snažíte být vtipný? Nevím, já to z toho nepoznám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky