Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě není elektronický recept jenom recept. Jde o kontrolní systém vyššího řádu,který používají již mnohé země.Ale každý rok je pro lobby dobrý.Stejně to EU zavede jednotně- jinak se z toho nedostaneme. Jde o miliardy. Nový pan ministr by již měl odstoupit v souvislosti s tunelem v nemocnici,kterou dosud řídil.Jde o nákup předraženého zařízení. A s doktory je to stejné jako s právníky. Bližší košile než kabát je tu na prvním místě. Ministrování není navždycky a není dobré si nahněvat budoucí zaměstnavatele.Korupce tiše pokračuje ve stejné míře.

0 0
možnosti
Foto

Karma!

Jen ještě doplním, že systém elektronických receptů je důležitý nejen ekonomicky ale i pro kontrolu zda  léky nejsou kontraindikovány a taky vyřeší problém kdy se lék píše opakovaně u různých lékařů

0 0
možnosti

Za podstatné považuji především to předepisování u různých lékařů, to je důležitá věc. Díky.

0 0
možnosti
Foto

Promiňte, pane Fylipczyku, ale autor zde nepíše o výši výdajů ve zdravotnictví, ale o rušení jakýchkoli snah zavést systém a pořádek a minimalizovat tak korupci, která v Česku dosahuje obludných rozměrů nejen ve zdravotnictví.

1 0
možnosti
Foto

Zhruba před rokem jsem o tomto problému psal. Pan Smrčka to vidí ze svého pohledu, lékaři na to mají jiný pohled.

A pan Filipczyk to už napsal. Zkuste porovnat ceny výkonů u nás a v Německu či Rakousku.

http://vodvarka.blog.idnes.cz/c/322938/Blizi-se-zanik-klasickych-receptu-od-lekare.html

0 1
možnosti
Foto

Zdravotnictví není primárně o lékařích, ale o pacientech.

Zdravotnictví není v celostátním měřítku lékařský obor, ale ekonomický!

A úkolem zdravotnictví není léčení nemocí (tedy přínos peněz farmaceutickým společnostem), ale vyléčení nemocných (tedy přínos peněz státu)

0 0
možnosti

P59e81t54r 84H72á73l23a

24. 2. 2014 10:23

Nejefektivnější vždy bude, pokud bude dostupný dostatek informací a lékaře si bude každý člověk sám vybírat. 

Problém zdravotního pojištění je, že povinně pojišťuje lidi proti událostem, které přijdou takřka s absolutní jistotou (kdo opravdu NIKDY nebyl u doktora?), což nevyhnutelně znamená transakční náklady a je neefektivní. Naopak když máte tu ohromnou smůlu a opravdu potřebujete drahou péči, kterou si nemůžete dovolit, tak se někdy dozvíte, že vám nic nezaplatí... čili přesně naopak, než by to mělo být.

0 0
možnosti

Pak není divu, že třeba ceny zdravotnických úkonů a léků rostou podstatně rychleji, než jiné ceny v zemi.....

Běžte se léčit. Stejná operace tlustého střeva i s hospitalizací stojí v rakousku 8000 eur a u nás 16 000 Kč. Zdroj ? Profesor Pafko .

A tak je to se všemi výkony. V televizi před dovolenými varují , že zdravotnická péče v cizině je 10x dražší. Neslyšel jste, neviděl jste ? Tak už přestańte provokovat !!!!!!;-€;-€;-€;-€;-€

Naše zdravotnictví to je gulášová polévka za 50 haléřů.

Pro srovnání doporučuji blog pána Víta Kučíka: Italské zdravotnictví I a II. Dohledáte

na blogu iDNES bez problémů. Laskavě si to přečtěte, než opět budete psát podobné bludy.

1 1
možnosti
Foto

Promiňte, ale autor zde nepíše o výši výdajů ve zdravotnictví, ale o rušení jakýchkoli snah zavést systém a pořádek a minimalizovat tak korupci a možnost podvádět a dojit systém, což v Česku dosahuje obludných rozměrů nejen ve zdravotnictví.

1 0
možnosti

Konečně někdo řekl pravdu-účelem zdravotnictví není vyléčit, ale léčit. Lékový byznys je největší byznys na světě.    ČSSD vždy usilovala o zaostalý stát a vždy byla proti pokroku.

4 0
možnosti

Zdravotnictví je nejrychleji se rozvíjející obor. Samozřejmě s rozvojem stoupají náklady. Elektronické recepty vážou jejich předepisování na spojení se počítačem přes internet kdekoli. Výpadky, zpomalení apod. omezují jejich vystavení. Zabezpečení proti zneužití a okamžité dosažitelnosti se obávají všude. Viz různé projekty třeba jen v mnohem menším měřítku u evidence  aut.  A Váš názor na umělé prodlužování léčby ? Zkuste toto říci lékaři se stále plnou čekárnou.

1 3
možnosti
Foto

Vystavení e-receptu je bezpochyby rychlejší než jeho tištění

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 18,50
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky