Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

No, vůbec EU je dost rozporuplná.

Nezapomenu na to jak našim pravičákům vadí EU. Zejména proto, že ukazuje na rozkrádání.

Pokud EU přispěje jakkoliv k  zastavení soustavného rozkrádání státního majetku, tak už samo o sobě je to dostatečný důvod proč být v EU.

Na druhou stranu třeba energetická politika EU je hotová katastrofa. Tudíž i já poněkud váhám co by bylo pro naší "zemičku" lepší

0 0
možnosti
JK

Eu v první řadě už několik let po sobě neprošla účetním auditem. Neprůhlednější finanční strukturu člověk najde leda v zemích jako je Severní Korea. Možná.

1 0
možnosti
JK

Ano, proč řešit názvy potravin? Čemu vadil název Tuzemský rum? Pomazánkové máslo? Je to nějak zásadní, že musí kvůli takovým prkotinám vznikat tak obsáhlá legislativa? Může se pak někdo divit, že se z EU stává stejný cíl vtipů jako z RVHP, dej jí pánbu lehkou zem.

2 2
možnosti
MH

Ta legislativa není tak obsáhlá. Pomazánkové máslo vadilo Slovákům, oni dodrželi legislativu o tom, co je to máslo okamžitě a přejmenovali to na pomazánkovů natierku, ale naši výrobci tam dál vesele exportovali "pomazánkové máslo" -> tento spor přerostl právě v rozhodnutí o tom, že musíme také přestat používat slovo pomazánkové máslo. Pokud by nebyl export tohoto produtku, jsem si jistá, že by k žádnému takovému nátaku nedošlo. Ale souhlasím s autorem blogu, že toto jsou opravdové prkotiny.

2 0
možnosti
RH

Co všichni máte proti EU? Nebýt jí,tak ani nevím,jak má vypadat správně zahnutý banán.;-D

2 2
možnosti
MH

Tzv, "normu o zakřivení okurek a banánu" se rozhodla EU na základě toho, že to byl od skpetiků a kritiků EU nejvyzdvihovanější nesmysl byrokracie EU, zrušit, jenže proti se okamžitě postavili všechny státy resp. jejich agreární a zemědělské komory včetně té naší. Tato norma (a "zakřivení" je jenom nepodstatná část) totiž chrání evropskou produci před tuny nekvalitního zboží z Číny a spol. Zemědělci v EU si dodnes pamatují, kdy byly kolem přelomu tisíciletí odstraněny právě přísné normy na vzhled a tvar ovoce a zeleniny a trh zavalila levná produkce z mimoevropských zemí a mnoho zemědělců se z toho dodnes nevzpamatovalo. Tuto normu si tedy obyčejně přejí podnikatelé, kteří v tomto oboru podnikají. ;-)

0 1
možnosti
Foto

Souhlasím s blogem zcela

0 0
možnosti
Foto

I66v39a75n 50M85a96r50e38k

27. 2. 2014 20:13

Klídek, přežili jsme název "Rum ">>>"tuzemák"  přežijem i "pomazánkové máslo" ,stačí vyhlásit soutěž o nové pojmenování a EÚ nám může . . . . . . . ! ? R^ [>-]     EU Rv (a propos: líbil by se mi název : " EÚ-antimáslo" 8-o

1 1
možnosti
NK

Volby vyhrají eurohujeři. Stačilo poslouchat presidenta Zemana v europarlamentu: euro je dobrá měna, evropská armáda, už aby byla, harmonizace daní dobrá myšlenka, fiskální pakt, no jasně. Tak si to názorně předvedeme: přijmeme euro a Brusel zavelí, pošlete 300 miliard a my budeme muset poslechnout. Bude evropská armáda a Brusel přikáže, pošlete 1000 vojáků na pomoc Palestíně proti Izraeli a my budeme muset poslechnout. Harmonizace daní, Brusel určí daně ve výši 70% a my budeme muset poslechnout. A, když Brusel zavelí, posíláme vám 20 tisíc imigrantů, tak se o ně postarejte a my budeme muset poslechnout! V posledních parlamentních volbách získali eurohujerské strany 90% a ve volbách presidentských dokonce 100%, proto eurovolby vyhrají eurohujeři! Lidé vůbec netuší co nás všechny čeká!

7 1
možnosti
MZ

Jako pardon, ale toto je to poslední, za co bych EU vinil. Tak to nebude pomazánkové máslo, ale bude se jmenovat jinak. No a? Pořád to bude to stejné "máslo". Naopak je dobře, že se musí doržovat normy a že by se nemělo stát, že si člověk koupí vídeňský párek s kousky drcených kostí. EU není dokonalá, zdaleka. Ale tato EUfóbie je opravdu patologická.

7 3
možnosti

Z čehopak se asi dělají dětské piškoty? To zatím euroúředníkům uniká.

1 2
možnosti
MP

Ty tři čtvrtin českého obyvatelstva už chápou. v celé EU už začínají chápat a rostou preference euroREALISTICKÝM stranám. Ihned po zavedení samozřejmě začne zvýšení cen, a to může chtít jen duševně chorý.

2 1
možnosti
NO

ceny ti zvedl opakovane Mira Hava, rval si? Vuci EURu kacku, spekulanstskou hracku devalvovali klausovi kluci v CNB, rval si? Rocne se za smenu, zajisteni administrativu vyhodi cca 30 mld ve vyssich cenach produktu a sluzeb pricemz rekneme 85 % obchodni vymeny/exportu se deje v EUR, rval si? A ktere ze jsou ty EUROrealisticke strany, ta zarna budoucnost, co nas ochrani od vseho zleho kolem nas? ;-DEUR^

3 1
možnosti
Foto

Mám-li volit mezi Pomazánkovým máslem a idejemi, volím to první. Ideje a postoje mám vlastní a zdarma.;-)

6 5
možnosti
MP

Dle posledních průzkumů jsou tři čtvrtiny českého obyvatelstva proti euru. Pročpak odmítá ČSS referendum, kterým se už 25 let tak ohání? Je to opravdu demokratická strana, když chce zavést euro PROTI vůli VĚTŠINY národa?[>-]

10 5
možnosti
JK

nevím, proč pořád vytahujete referendum ohledně přijetí eura, s jeho přijetím jsme už jednou souhlas vyslovili všichni v referendu o vstupu do EU. tečka! euro bude, už se s tím konečně smiřte EU

8 15
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky