Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J77a61k71u51b 80J19a30h73l

16. 5. 2014 12:44

Myslím, že Úsvit se snaží víc než dost o to, aby rodiny měly lepší podmínky na žití a to je základem toho, aby bylo více dětí...Imigranti nás nezachrání, naopak...

1 0
možnosti
MH

Hezký článek, dovoluji si nabídnout svůj starší dotýkající se této problematiky

http://horakmartin.blog.idnes.cz/c/390286/Populacni-imploze-a-krize-aneb-jak-nevadi-kdyz-je-malo-deti.html

0 0
možnosti
LS

Ano, ten textz je v podstatě přesný. Dávám se zpožděním, ale přece jenom karmu :-)

Zvláštní je, jak snadno zavírají lidé oči nad tím, že v podstatě za všechny problémy si mohou oni sami a jak jednoduše nacházejí někoho, na koho ty průšvihy hodí.

0 0
možnosti
LS

Pokud jsem dneska někoho v diskusi urazil, tak se omlouvám, udělal jsem si takový lehký sociologický výzkum mezi diskutéry a test jejich reálnosti. Předpoklady se naplnily. Nicméně ještě jednou sorry u těch skutečných lidí, kterých jsem se dotknul.

0 1
možnosti
PK

Nejsem přesvědčen, že nějakými hmotnými nebo "organizačními" opatřeními situaci v Česku zvrátíme a uděláme zázrak. Dnes mají bílí lidé jiné hodnoty, rozhodující je si svět užít. Zdárná výchova takových 3 dětí je proti tomu těžká práce s nejistým výsledkem, nedej bože nějaká těžká nemoc.  Kapitalismus rodině moc nepřeje - honí se okamžitá efektivnost, než by podnikatel něco tratil třeba více krátkodobými úvazky, tak to jednoduše nahradí Ukrajinkou.

1 0
možnosti
LS

Ano, souhlasím. Jenom nejde o kapitalismus nebo socialismus - ve skutečnosti je mizerná porodnost spíše otázkou způsobu života a životní úrovně a mnoha dalších podobných věcí. Mizerná plodnost je i v zemích s velmi rozsáhlými programy na podporu dílčí práce a všemi možnými výhodami - ve Švédsku, Norsku a obecně ve Skandinávii se plodnost vyvíéjí mizerně. Namátkou Švédsko 1,67 dítěte na jednu ženu v plodném věku. Dánsko 1,74; Finsko 1,73 a tak dále. Mizérie strašlivá - netýáká se jeno severu, dneska je na tom jih Evropy prakticky stejně tragicky nebo ještě hůře. Neházejme to na kapitalismus, nebo imigranty nebo krizi - je to lenost, nechuť obětovat cokoli z vlastního pohodlí. V Čechách stejně jako ve Švédsku.

0 0
možnosti
RK

Tak tohle je hodně smutné čtení. To radši, ať český národ vymře, než aby se skládal z imigrantů z východu. Je zajímavé, že pan Okamura s japonskými kořeny má větší zájem na zachování tradičních hodnot a kultury Českého národa, než rodilý Čech. Pokud chceme tyto hodnoty zachovat a nechceme být zemí imigrantů, tak volme Úsvit.

2 0
možnosti
PK

Bohužel natalita u bílé rasy je současný problém asi všude, včetně božských USA. Dříve tam bílá rodina měla 4-6 dětí, zpravidla 1 zemřelo. I boháči jako Kennedyové. A dnes? V Kalifornii se narodilo bílých již pod 50%. Nejsem lékař ale ti hovoří i o zdravotních důvodech.

0 0
možnosti
LC

Ano pane Smrčko, vymíráme. A všiml jste si, zamyslel jste se, proč tomu tak je? Je to jednoduché. Jde o peníze a o ty jde, jak se říká, až v první řadě. Uvedu vám příklad. Kvalifikovaná účetní či bankovní úřednice bere 20 - 25k. Zůstane-li 3 roky na mateřské, její měsíční příjem se sníží na cca 7,5k. Rozdíl cca 15k měsíčně, za rok 180k, za 3 roky přes půl milionu na příjmové straně. Při dvou dětech přijde na příjmech o milion. O zvýšených výdajích, pozastavení kariéry atd. raději ani nemluvím. O co přijde žena z nám všem známé skupiny obyvatel? O nic. Naopak, relativně její příjem vzroste. Až tohle pochopí a změní politici, změní se i demografický vývoj. Oni to teda asi vědí, jenomže nic s tím neudělají, protože příště by už nebyli zvoleni. Hlas nositele nobelovy ceny, bankovní úřednice i nikdy nepracujícího občana má totiž stejnou váhu. Ano, imigrace nám krásně vylepší demografický vývoj, ovšem za cenu dalšího schudnutí. Dovoluji si totiž tvrdit, bez provedení průzkumu renomovanými agenturami, že 90% imigrantů nejsou raketoví inženýři, ale naopak lidé se základním, nebo žádným vzděláním. Ti, náš již tak přetížený sociální systém, jen dále zatíží. A těch konců se nechci dožít. A úplně na závěr jen podotknu, že vaše rady Okamurovcům jsou úplně bezpředmětné. I oni umí počítat.

1 0
možnosti
LS

Okamurovci umí možná počítat, ale asi jenom státní příspěvky na kontech. K Vaší argumentaci zase jenom to stejné - měl bycste pravdu, pokud by ve velmi bohatých zemích s velmi štědrou pomocí rodinám s dětmi nebyla situace stejné nebo jenom o malinko lepší. Viz výše píši o Švédsku a spol. Bohužel, na vině je pošlapání tradičních hodnot a pohodlnost. Lidé se nechtějí omezovat, proto nemají děti a pokud, tak jedno.

0 1
možnosti
PT

A proto si zde vytvoříme nový arabský stát? S imigrantskou většinou, kde původní Češi budou bráni jako národnostní menšina?!

Pokud se budeme věnovat Čechům, budeme se snažit o zlepšení ekonomiky, bude se rodit i více lidí.

3 0
možnosti
LS

Roztomile naivní. Mimochodem imigrace z arabských oblasti směrem do ČR je limitně blízká nule. Tenhle problém v podstatě vůbec neexistuje.

0 0
možnosti
Foto

Svět by byl mnohem šťastnější, kdyby v něm žilo méně lidí, ale narozených z lásky a odpovědnosti, nikoliv z dalších důvodů ...

Nemůžete přinutit lidi aby měli děti, tedy ve svobodné společnosti.

Úsvitu sice nefandím ale imigraci také ne.

4 0
možnosti
Foto

V tom s vámi vřele souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

Těch variant a způsobů řešení demografického problému. 8-o

Musím se k autorovi přiklonit v tom, že od podstaty problému utíkáte k naprosto nesouvisejícím záležitostem jako je kriminalita a homosexualita.

Na druhé straně je to však v těchto diskuzích běžný jev a základní důvod bezvýsledných diskuzí.

Nic nového....

0 1
možnosti
LS

Je zvláštní, že jako obvykle při podobných příležitostech, se většina diskutujících věnuje podružným detailům, ale nikoli tomu podstatnému, což je plodnost 1,3... Je to nepříjemné přiznat si, že většina z těch, co tady mluví o věci, ve skutečnosti přispívá k vymírání Čechů. Že jsou příliš pohodlní a líní na to, aby měoli alespoň dvě děti, že?

0 3
možnosti
MD

Sama spolecnost zacala oslavovat homosexualitu, sama priroda ji zacala podporovat jejim narustem. Proc asi? Asi proto, ze je nas malo, ze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky