Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

I když "evropská" armáda je asi nereálný Zemanův sen, tak na druhé straně si neumím představit smysluplnou armádu státečku jako ČR, bránící "vlast" s dvacetitisící vojáky a to dosti specializovanými. Bez nějaké formy povinné základní vojenské služby a la Švýcarsko (nemusí být dvouletá jako za nás). Prakticky zbývá jen odstaršující síla NATO, kdy po jejím použití by živí záviděli mrtvým. Jde i o to jak se Evropa bude dále vyvíjet - zda ekonomicky neklesne, zda sníží surovinovou závislost na Rusku či Arábii apod.

2 0
možnosti
LS

O té vojenské službě bych docela uvažoval - v nějaké podobě kurzů...

0 0
možnosti
PK

Máte tam mraky chyb - napochoval, drastrické, z místo zda, prní atd.

0 1
možnosti
PK

Nechci blogera dehonestovat, jen jsem si jemně dovolil upozornit. Blog je něco výše než reakce na něj, které jsou psány v rychlosti, za ztížených podmínek aj.

0 0
možnosti
RC

Nejde o 2% HDP, jde o ucelne vynakladani penez. A v dobe, kdy ani nejsme schopni najit fyzicky zdatne uchazece u sluzbu v armade nema smysl bezuzdne utracet.  Reknu- li, ze navysim rozpocet o 0.2% HDP, mel bych k tomu dodat, co vlastne chci za ty penize poridit.

1 0
možnosti
ZK

Z21d84e14n96a 78K40o51č29í

1. 6. 2014 16:22

To podfinancování je u všech členských států NATO. NATO si uvědomuje, že jsou důležitější náklady státu, než to, aby se platy vojáků zdvojnásobili. Máme tolik genenálů a vysokých důstojníků, že ten počet nám skoro každý voják v NATO. Pokud bychom snížili neefektivní stavy, odstranily výsluhy, 100 % nemocenskou, dodatkové zdravotní dovolené, lázeňskou péči  ..... bylo by peněz rozhodně  víc. !!

0 0
možnosti
JS

Chceme mít kvalitní armádu, k tomu ale nestačí jenom cpát do ní nesmyslně peníze. Vzpomeňte na předražené zakázky, korupci, nefunkční panáky  nebo letadla CASA, nesmyslné akce v Afganistánu atd. Armáda se musí naučit peníze smysluplně využívat a ne rozhazovat. Až bude naše životní úroveň jako v západních zemích, pak můžeme přispívat jako ony

3 1
možnosti
JF

J82a70n 28F27r44o54l79í88k

1. 6. 2014 14:15

Navíc každé zastropování vládou jde odstropovat a to poměrně snadno.

0 0
možnosti
Foto

Propaganda před vstupem do NATO tvrdila, že členství v NATO bude znamenat úspory a armáda bude levnější. Není tedy žádný důvod k tomu tyto sliby porušovat, podvádět voliče a navyšovat rozpočet právě z důvodu členství v NATO.

1 0
možnosti

Ale nikdo nechce nic navyšovat. Jde jen o to, dostat se na ta mrňavoučká dvě procenta.

1 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky