Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Musím oponovat, co bylo ukradeno, se podle NOZ (zkratka pro nový právní zmetek nazývaný "Občanský zákoník") nevrací! Navíc církvi nebylo nic ukradeno, pouze její majek byl vyvlastněn a s  tím začal už Josef II.  Pokud by se církev nemedializovala, tak o  ní nikdo neví a dle mého odhadu je nepotřebuje ani 1% obyvatel. Vždyť i flanďáky si dovážíme z Polska,  vlastních asi nemáme dost.

1 7
možnosti

Nesmysl. Jak jste došel k hodnocení NOZ? To jsou takové oblíbené povídačky na diskusích, ale je to samozřejmě nesmysl. Vyvlastnění majetku bez náhrady je krádež, náhrada poskytnuta nikdy nebyla. Kdybyste se Vy nemedializoval v diskusích, tak o Vás také nikdo neví. A zcela jisté je, že Vás nepotřebuje ani 0,00001 procenta obyvatel. čili se potřebujete sám.

6 1
možnosti

Trošičku nikde nevidím nějaké zde citované aktivity katolické církve coby aktivní obhájkyně principů "západní civilizace" proti islámu a pravoslaví. Vídím ovšem denně v tisku kněží zneužívající dítek a majetku lačných prelátů. Ale asi je to tím, že tato obhájkyně "západní pravdy" dodnes nenalezla odvahu svatořečit Mistra jana z Husi. Inu prostě katolická církev má charakter jako křemen! A jak za nás bojuje!

1 11
možnosti
Foto

Mistr Jan Hus neudělal nic, pro co jej bylo možno svatořečit.

6 0
možnosti
Foto

Vy v tom máte očividně chaos.Rv

Pokud se jedná o nemovitý a movitý majetek navrácený církvím tak se jedná o nápravu křivd a na ten majetek se po navrácení vztahují naprosto stejné zákony jako na kterýkoliv jiný tedy i stejná dańová povinnost-případně osvobození od daně při prodeji.

Vydávání majetků je pod kontrolou soudů-ten má vyšší pravomoc než NKU

Pokud se týče té části finanční-část je náhrada za nevydaný majetek a část je v podstatě náhrada za ušlý zisk z toho majetku a zajiš´tuje odluku církve od státu.

Každopádně obojí je náhrada a náprava křivd, které stát spáchal na církvích a není tedy je možné v právní společnosti danit.

Stejně tk jako se nedaní stravenky, náhrady cestovného, příjmy z pojistek, vyplácené odškodné, dotace............ PS. Vás taky kontroluje NKU jak nakládáte se svým majetkem. Ten majetek je církve!!!!-předpokládám, že ho budou zvelebovat tak jako to dělá konkrétně katolická téměř 2 000 let, předpokládám, že výnosy použijí k chodu církve a k charitě ale platí, že i kdyby ho propil, prohráli v ruletě nebo jakkoliv jinak zákonně pozbyli pak je to pořád čistě problém těch církví a státu to může / respektive musí/ být jedno!!

7 0
možnosti

Mělo by jít hlavně o to aby církve dostaly majetek který jim skutečně patřil. A aby se postupovalo stejně jako při vracení majetku restituentům.

hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,00
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky