Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, recidivisty je třeba trestat přísněji. Pokud stojí před soudem už pošesté, tak je jasné, že jakmile vyleze z krimu, tak zase bude páchat. Proto je třeba dávat tresty na horní hranici, aby to jeho budoucí páchání bylo co nejdále. a zároveň by měla být povinnost si na sebe v krimu vydělat.

2 0
možnosti

V životopis svatého Ludvíka (Ano, jeden z francouzských králů je uznáván jako světec) čteme, že jednou měl rozhodnout o trestu pro muže, který spáchal už třetí vraždu. Nahlas uvažoval: "Co s ním, už má na svědomí 3 lidi?" Tu se ozval dvorní šašek: "Omyl, králi, jen jednoho, toho prvého! Ty dva životy má na svědomí vaše královská výsost!" Král dále neváhal a odevzdal ho katovi. Tolik legenda z temného středověku.

3 0
možnosti

Povinnost si na sebe v krimu vydělat zní opravdu hezky, ale jak si to představujete v reálu? A bude mezi povinnosti patřit i to, že musí takový člověk vydělat na všechno co rozkrade vězeňská služba?

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky