Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Zase ten Kriegel.

Kriegel je mrtvý a proto nemůže být občan. Ani čestný občan. Čestné občanství není metál, ale právo - a to právo vystupovat na zastupitelstvu obce a přednášet své návrhy a svou kritiku. A to mrtvola prostě nemůže!

0 2
možnosti
JN

Než napíšeš nějakou blbinu, čti pozorně článek. jedná se o čestné občanství in memoriam. Pokud ovšem tušíš o co se jedná.

2 0
možnosti
SB

Jste demagog, vážený pane autore. Vyzdvihujete z Krieglova života jeho kladné věci a nám, kteří jsme proti jeho vyznamenání, vkládáte do úst něco, co jsme nikdy neřekli: připisujete nám neprávem ten nesmysl, že bychom zrovna na Krieglovi kritizovali jeho statečnost, kterou projevil v srpnu roku 1968 v Moskvě.

My na něm kritizujeme skutečnost, že byl vysokým stranickým funkcionářem v dobách, kdy tady KSČ věšela a věznila lidi z politických důvodů. Tehdy tu politiku podporoval. Kritizujeme na něm rovněž to, že byl vysokým funkcionářem Lidových milicí v roce 1948 a jako takový se podílel na tom, že Gottwald se dostal převratem k moci. 

To máme na mysli, když tvrdíme, že má krev na rukou. Nikdo mu nevyčítá jeho odmítnutí podepsat Moskevské protokoly. Za to jej naopak chválíéme, ale to z něj nesnímá vinu za jiné činy jeho života.

Klidně nás kritizujte za naše názory. Máte na naši kritiku stejné právo jako my na kritiku Františka Kriegela. Ale kritizujte takové názory, jaké my vyslovujeme. Nevkládejte nám do úst něco, co jsme nikdy neřekli. Na to právo nemáte.

3 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky