Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rusko neomylně směřuje ke svému rozpadu, který bude následován pádem do bezvýznamnosti. Jsem přesvědčen, že tento proces nelze nikterak zvrátit a ani sankce na něm nic podstatného nezmění. Z geopolitického hlediska je rozumné styky s Ruskem co nejvíce utlumit a orientovat se na jeho mocenské nástupce.

2 2
možnosti
PK

P49a52v88e84l 18K81u62r29a90l

20. 10. 2014 17:24

Počítáte doufám z rozprodejem ruského jaderného arzenálu stylem "kdo dá víc" a tím že ho minimálně třetina bude během rozpadu Ruska v občanské válce použita?

1 0
možnosti
Foto

J59o93z12e12f 80N56o36v76a93k

20. 10. 2014 9:20

Správně. Peníze a zbraně jsou jediné řeči, kterým Rus rozumí. Takže vrátit Krym, stáhnout se z Ukrajiny a může se začít fungovat jako předtím.

6 1
možnosti
JC

A Slovensko vrátit Maďarům, že...

2 1
možnosti
Foto

Abyste dokázal, že  "stále více Rusů sice fyzicky žije ve vlastní zemi, svůj majetek ale posílá mimo dosah případného kolapsu" , tak byste musel uvést čísla dokládající dramatické snižování úrovně úspor v bankách na území Ruské federace.

1 4
možnosti
LS

Pane Řezníku, například zde http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/makroekonomicka-data/mmf-ruska-ekonomika-vstoupila-do-recese-odliv-kapitalu-pokracuje-1081749 , ale to je známý fakt. Nicméně v ruské ekonomice, která - řekněme to slušně - není tak zcela vyspělá, to nefunguje jako u nás, že se všechno objeví na vkladech obyvatel (to totiž předpokládá určitou úroveň zavedení regulatorních pravidel u práce s hotovostí), navíc nikoli všechno jmění rodin je uložené v bankách a tak dále. Navíc se přelévání peněz z rublů do dolarů nebo eura neprojeví nutně v bilanci, protože je to z tohoto pohledu neutrální. A navíc relativně běžný stav v ruském prostředí je, že si někdo nakoupí dolary, během vycestování do ciziny je prostě uloží v zahraničí, žádné změny v bankách se neodehrají, peníze v rublech měl předtím pod polštářem. Vy se snažíte na Rusko klást mřížku vytvořenou podle šabloby EU nebo USA, což prostě není možné. To je naprosto jiný svět.

4 0
možnosti
PM

To je zvláštní. Když klesá rubl, je to tragédie, když klesá koruna násilným zásahem ČNB, pějí se na to oslavné ódy. Vtipe vylez:-/

2 2
možnosti
LS

To sou paradoxy, pane Vaněk, co? A všimněte si, že ráno je slunce jinde než večer.

A pak aby se v tom Mejzlík vyznal...

3 0
možnosti
LC

Ruská federace nemůže nechat pozabíjet a porobit 10 milionů Novorossijců

Rusky mluvící na Ukrajině si chtějí polepšit a ne dělat otroky fašistům , banderovcům a oligarchům a odbytiště a zásobu dělníků pro nekvalifikovanou práci  pro Brusel

7 9
možnosti
LC

čo sa babke chcelo, to se ji aj prisnilo

1 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky