Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M49i76l98a22n 70R64a66d36e84k

14. 1. 2015 20:27

to je otazka poptavky a nabidky. Je vice ropy nezli je potreba.Fracking v Dakote a Texasu uz dela USA zemi ktera vbrzku nebude kupovat ropu nikde. Evropa kupuje mene nez drive, Cina take. A krome Indie uz neni nikdo komu by ropu mohli nabidnout. To je proste trh.

0 0
možnosti
Foto

Z Kanadských zpráv: Každých 5 dol. snížení ceny ropy přijde do kapsy státu o 1 miliardu méně. V Albertě se začalo propouštěl. Zatím 1000 zaměstnanců. Státní dluh vesele poroste.

0 0
možnosti
Foto

Z Kanadských zpráv: Každých 5 dol. snížení ceny ropy příjde do kapsy státu o 1 miliardu méně. V Albertě se začalo propouštěl. Zatím 1000 zaměstnanců. Státní dluh vesele poroste.

0 0
možnosti
Foto

Z Kanadských zpráv: Každých 5 dol. snížení ceny ropy příjde do kapsy státu o 1 miliardu méně. V Albertě se začalo propouštěl. Zatím 1000 zaměstnanců. Státní dluh vesele poroste.

0 0
možnosti
Foto

Těžko říct, jaká je skutečná pravda.

Váš článek zní sice logicky, ale fakta jsou taková, že byly vojensky napadeny země těžící ropu jako Irák a Libye.

Že by to bylo kvůli nedemokratickým diktátorům, tomu nevěřím ani trochu, vzhledem k tomu, že země NATO tyto země zcela rozvrátily a obyvatelstvo se tam má nyní daleko hůře než za diktátorů.

Takže se nechejme překvapit, jaký bude vývoj, abych nebyl obviněný z konspiračních teorií.

0 2
možnosti

Irák možná těžil ropu, ale vzhledem k embargu ji téměř nevyvážel. Libye byla rozvrácená už před bombardováním. A v Benghází hrozil masakr. Tamní obyvatelstvo by si a si nemyslelo, že se má pod diktátorem Kaddáfím lépe.

2 1
možnosti
JS
Foto

Řekl bych, že spousta okecávaček, a podstata byla asi jen naznačena. Nemám přehled, co se děje konkrétně v těžbě surovin, ale pro tako velký skok cen musí být silný impuls. Možná by stačilo říct jaký, místo rozvláčného opakování. Je to těžba břidlice?

0 0
možnosti
PK

Ona je otázka jestli by to arabům prošlo ve chvíli kdy by někdo mohl požádat Putina aby ceny držel - ale to je momentálně mimo politickou linii západu.

Spíš je otázka jak moc se dá věřit tomu co majítelé břidličných vrtů říkají o svých nákladech... to taky nemusí být pravda a může to být jen snaha udržet si investory s tím že přerazí krátké špatné období...

řekl bych že to poznáme až empirickým testem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky