Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na téma dluhy viz triviální příklad:

Pan Roubíček dluží panu Kohnovi 1000 USD. Pan Kohn dluží panu Roubíčkovy také 1000 USD.

Celková zadluženost obou pánů je tedy 2000 USD.

0 0
možnosti
LS

Souhlas. Je zvláštní, jak málo lidí použivá čistý dluh a podobně. I když je fakt, že pokud si americká  vláda půjčuje ze sociálních fondů (když tedy sociální fondy nakupují do svého portfolia bondy vlastní vlády) její čistý dluh to nesnižuje, neboť je to dluh k obyvatelstvu. Nicméně USA mají v zahraničí pohledávky za cca devět bilionů dolarů (teď to střílím od boku, ale mám pocit, že to je tato suma), do zahraničí dluží šest bilionů. Ve skutečnosti jsou USA vůči zahraničí čistý věřitel.

1 0
možnosti
MK

Bohužel si je třeba uvědomit, že silu měny nedělá výkonnost národního hospodářství, ale spekulanti. RvRvRv

1 0
možnosti
LS

To platí jenom částečně. Spelulanti mohou využít nerovnováhy nebo specifické situace, ale základním určovacím momentem je vždy dlouhodobý trend dané ekonomiky, produktivita práce a exportní schopnost, nesporně také kvalita institucí dané země. Spekulanti jsou mocní, ale všechny slavné příběhy útoku na měny jsou postaveny na tom, že daná měna se "o něco snažila", nebyla v přirozeném rovnovážném tržním vztahu k ostatním měnám.

1 0
možnosti
ZB

Kde jsou ty doby, kdy tady Olšer a spol. nadšeně psal o "zlatém rublu",který má ovládnout světovou ekonomiku...?;-)Byla to přece zpráva z "nezávislých zdrojů" - pravda,kterou jsme my "ovčani" nesměli znát...

1 1
možnosti
VS

Domnívám se, že "ročenka CIA" Vám ukáže, že je všechno úplně jinak...

2 0
možnosti
JM

Jste přesně z těch, o kterých se v článku píše. To vám ten zahnívající americký kapitalismus, který ne a ne chcípnout tolik vadí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky