Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J14a59n 24V77e11s80e56l84ý

24. 4. 2016 14:22

Napsal jste to výborně. Já jen dodám, že těžba uhlí má šanci v nějaké formě v MS kraji přežít. Ten postup je v řízeném bankrotu a odprodeji potenciálně lukrativních dolů investorům, kteří se o ně budou starat líp než "dojič kapitalismu" Bakala. Dle mého hrubého odhadu je potenciálně rentabilní asi polovina současné těžby.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. Pěkně a tak říkajíc taxativně jste popsal situaci , ale řešení žádné ! Vlastně se ale omlouvám za tu výtku , kdyby ste znal řešení , bylo by to na nobelovku.

Shoduji se s Vámi s tím , že některá řemesla v průběhu doby končí.

Namátkou kováři - koňů není a stalo se módou jezdit jako indiáni bez podkov - nunváři , hrnčíři ,....

Když jsem začal pracovat v geofyzice . naše data zpracovávala "hejna" kresliček . Kde je těm pěkným kočkám konec , dnes koukám místo na blondýnky na nudný šedivý PC , který to zpracuje , vykreslí , učiní předběžné vyhodnocení a pošle to z terénu na firmu.

U havířů je problém v tom , že je jich za prvé moc a za druhé - ještě v nich žije komunistické : Já jsem havíř , kdo je víc.:-(

0 0
možnosti

Karma.OKD jen kopíruje celosvětový stav.Austrálie,Čína a jiné státy zavírají ztrátové doly,jinak to nejde.Vyšší cenu uhlí nikdo nevystávkuje a ani Čínané neprovozují ztrátové státní doly,letos jich končí asi tisícovka,horníci se budou muset nové situaci přizpůsobit,takový už je život...

3 0
možnosti

Za realistický článek díky.

2 0
možnosti
Foto

R^ Nejde v podstatě o nic jiného, než o to, co se dělo před více desetiletími i jinde. Např. v Belgii, či v G.B. ač tam šlo tehdy o převážně státní doly.

2 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky