Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A také kdo si zahrává s inflací, mohl by v ní shořet. Bohužel v inflaci shoří i celý národ. Už jsem jedno takové shoření mohl pozorovat v 80. letech v bývalé Jugoslávii. Skončilo to válkou, jako v Německu ve 30. letech - výsledek světová válka. To je pěkná budoucnost.

2 0
možnosti

Ta valka nebyla kvuli inflaci, ale kvuli rozpadu na narodni staty, se kterym se Srbove nehodlali smirit. Proc nebyla valka ve Francii, nebo Italii, zemich kde po valce meli taky dost slusnou inflaci?

1 0
možnosti

Pro mě jsou Tošovský i Singer zemští škůdci a měli by být lámáni kolem.

Ale Tošovský zmizel ve Švýcarsku a nechtěl ani vypovídat na straně našeho státu (zřejmě nebyl i jeho) a naposledy jsme o něm slyšeli, když rozflákal drahé auto ve Státech. Myslím, že Singer jej bude následovat. Už bylo někde psáno, že má prý "zahraniční" nabídky.

0 0
možnosti

Autore, hlásáte bludy. Tomu asi těžko věříte i Vy. Já zase nevěřím, že jste nepodjatý.

2 3
možnosti

Co konkretne je blud? Myslim, ze je to vcelku objektivni hodnoceni.

2 1
možnosti
Foto

Jenomže dnešní deflace nemá nic společného s levou stranou transakční rovnice, ale s její pravou stranou, tedy souvisí s procesy v reálné ekonomice, tedy třeba s padajícími cenami některých významných vstupů, tedy třeba ropy a plynu a uhlí. Nejde vůbec o nový jev, s tím se úspěšně vyrovnávala světová ekonomika po celé 19. století a nic se nedělo. Lidé byli alespoň motivováni spořit si na důchody (viz Sňatky z rozumu), takže se procesům v reálné ekonomice se přizpůsobovaly procesy v nominální ekonomice (zpomalení oběhu peněz),

A všechny tyto rovnovážné procesy Singer zlikvidoval. V podstatě lidu řekl, že spořit na důchod se nevyplácí. Jestli toto považujete za pozitivum, tak už nevím, co pozitivum je.

6 1
možnosti

1) nevim, jak jste prisel na to, ze sporit na duchod se nevyplaci v souvislosti s depreciaci meny. Pokud by totiz jejim vysledkem raketovy nastup inflace, pak by slo souhlasit, ale porad sporici ucty pokryvaji inflaci.

2) lepsi nez sporit si na duchod je lepsi investovat. Mate vetsi sanci na to, ze se odkladane prostredky zhodnoti vice, nez pri prostem sporeni.

1 1
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky