Diskuse

Ekologie v časech Donalda Trumpa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J25a55r67a 80R25a58n29k

11. 2. 2017 1:33

On uz se i Cine dnes omluvil, asi uz republikanum stacilo to ruseni celosvetoveho klidu:-) ted budou proste demonstrace a ve vsech "town-halls" - neco jako kdysi ceske Domy kultury, kde se schazela vesnice, vzpominam si pouze z detsvi, mozna, z to byly MNV, pri zivote ve ctvrte zemi uz se mi to trochu plete, ale v kazdem vetsim meste ted protestuji a casem mu asi ten smart phone odeberou :-)

Nejlepsi bylo, kdyz v den kdy oznamil "ban on muslims" se zvedl neklid a protest ve vsech vetsich mestech, vsiochni sli na letiste a protestovali, hezky byl transparent - deport Melania....

0 0
možnosti

Aha. Takže koncentrace oxidu uhličitého a methanu rostou v atmosféře jen tak náhodou. Oteplování (to nezpochybňujete) prakticky na celém povrchu planety probíhá jen tak náhodou. Ta divná opakovaná (jde hlavně o to opakování!) sucha a povodně na našem území, nesrovnatelná se situacemi několik set let zpět (kdy existují spolehlivé kronikářské záznamy), probíhají jen tak náhodou. Roztání ledovců v Alpách, které zjevně přežily celých deset tisíc let od poslední doby ledové, stejně jako sníh na vrcholu Uhuru (Kilimandžáro), proběhne v 21. století stejně náhodou.

A druhá věc - jedinec je oproti nadnárodním korporacím neskutečně slabý. Právě proto musí státy představovat protiváhu proti nadnárodním korporacím, a to i mezinárodní politikou v oblasti ochrany přírody. Čekat, až si to vydobudou lidi "zespoda" znamená se opravdu snížit na zmíněnou úroveň Číny, kam pak Kanada vyváží čerstvý horský vzduch. Děkuji, ale já tady čínský smog nechci. A Trumpovi zjevně nejde jen o oxid uhličitý, stejnou rukou totiž navrhuje i nové lokality pro těžbu ropy a ropovody, ať to z hlediska životního prostředí znamená cokoliv.

0 3
možnosti
Foto

Pokud se otepluje, tak se zcela zákonitě uvolňuje CO2 rozpuštěný v mořské vodě. V tomto případě jde o záměnu příčiny s následkem.

Jak již bylo stokrát řečeno, v minulosti se podnebí na planetě neustále měnilo, není vůbec žádný důvod, proč by tomu právě dnes mělo být jinak.

3 0
možnosti

Takových ekologických tupců je více .čr má taky jednoho takového šaška - V.Klausa .

2 4
možnosti
Foto

Klima se mění co existuje planeta země a člověk na tom nic nezmění. Za Karla IV se u nás pěstovaly melouny. V renesenci se stavěly zámky s otevřenými arkádami, protože bylo teplé počasí jak dnes ve Španělsku a za pár let se opět zadívaly. V Krkonoších byl ledovec a dnes tam není. To, že člověk mění klima svým počínáním celosvětově nikdo neprokázal. V roce 1970 se předpovídalo, že zásoby ropy se vyčerpají a přijde doba ledová. Dnes se zásoby ropy stále zvětšují a kdy se opravdu vyčerpají nikdo neví.

2 0
možnosti
Foto

Oteplování je možná faktem na jednom konkrétním teploměru a to pouze jako záznam konkrétně vybrané části minulosti. Nic hodnověrného neříká o budoucnosti a pokud se správně vybere na konkrétním teploměru jiné období, lehce se ukáže ochlazování.

Ostatně, stačí si přečíst pár předpovědí Al Gora a porovnat s realitou jak to skutečně dopadlo.

3 1
možnosti