Diskuse

Důchodová pravda ministra Pilného

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M32i45l27a82n 64K16e74s79l

3. 6. 2017 23:19

Byl Pilný moc pilný a udělal z něj šéfík blbečka?Nemluvím o důchodech budoucích,ale současných.Pilný sdělil důchodcům,že by měli krotit očekávání na výši novoroční valorizace.On je Harpagon z přesvědčení a musí šetřit protože v republice je mnoho potřebnějších než důchodci.Má pravdu,vždyť takoví poslanci a senátoři či sám prezident nějakou tu korunu či čtyřiapůltisícikorunu rádi příjmou.Nakonec proč přidávat málo mnoha lidem,když na stejno vyjde přidání hodně málo lidem.Šéf Babišáků si uvědomil,že řeči o střídmé valorizaci by mohly ovlivnit některého z důchodců,který by dal hlas socanům a prohlásil,že ty naše důchody české jsou nízké a bylo by dobré něco s nimi dělat.Kdo z těch dvou ministrů přes erární kasu bude mít pravdu.Létají různé sumy- 500korun a 2,5%.

Pět set korun je dvě a půl procenta z dvacetitisícového důchodu,tři sta z dvanáctitisícového a dvě stě padesát z desetitisíci korunového.Tak to bude asi stejné jako minulý rok.

0 0
možnosti
Foto

Naspořte si na svoji penzi. Hurá. Takže, prosím pěkně. Beru jako VŠ učitel něco přes 20 tisíc čistého. Za byt a nutné platby dám polovinu. Ze zbytku šetřím 2 tisíce. Víc nemohu, protože chci žít slušně, dokud ještě můžu nějaké to pivo a tu a tam víno, když ještě dohlédnu na jeviště a na plátno, když ještě zvládnu kopec při dovolené v horách. Tímhle spořením jsem ušetřil 720 tisíc. Těžko budu žít ze záporných úroků z této částky. Jako přilepšení k penzi, pokud budu žít z podstaty, to stačí na chvilku. Už proto, že 2000,- v roce 1992, kdy jsem začal spořit, znamenaly něco jiného, než dva tisíce dnes. Prostě rval jsem si od úst dva tisíce, které mi někdy docela chyběly a výsledek je k ničemu. Vychází mi, že jsem si měl spořit nejméně 20 000 měsíčně, ale nebylo z čeho. Znamená to, že si buď ušetřím, abych na důchod nevybíral kontejnery, úplně všechno postradatelné a strávím produktivní věk jako bezdomovec nebo v něm budu žít trochu slušně, ale na penzi již nezbude. Za poslední výplatu pistoli s jedním nábojem a sbohem.

0 0
možnosti
Foto

Spíše než důchodová pravda se jedná o účelovou "důchodovou lež"...:-( A spousta lidí na ni slyší. Průběžný důchodový systém nemůže být rozkraden, a proto se stále objevují nápady na jeho "privatizaci", maskované strašením o nutnosti důchodové reformy...

http://makovecpavel.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=410775

2 0
možnosti

P40e15t90r 44S92k52á36c82e78l

30. 5. 2017 22:54

I pan ministr je může mejlit:

"Nikdynemůžeme pravdu vyslovit, ale vždy jen mínit nejméně jednu zedvou možností, která se pravdě podobá." > sv.TomášAkvinský.

0 0
možnosti

Samozřejmě je vše hloupost. Nová průmyslová revoluce 4.0 začíná a kecy o zásluhovosti a šetření na stáří ztrácí význam. Lidí bude nadbytek a společnost musí zajistit jiný způsob financování života obyvatelstva. Nezbyde nic jiného,než oprášit určité úvahy z dob před rokem 1989 a aplikovat je. Nic jiného není možné.Veškré jiné úvahy jsou nesmyslné. Vzpomeňte si jaký byl důchod v roce 1989 a dnes. A jaké jsou životní náklady. Nadávat si do marxistů a bolševiků nic nevyřeší.

3 0
možnosti

Pokud si na ty důchody nevzpomeneme, poučíte nás?

Protože bych se asi odpovědi nedočkal odpovím si sám: průměrný starobní důchod v roce 1989 činil 1 639 Kč, v roce 2016 pak 11 475 Kč. Vzrostl tedy 7,0-krát. Inflace mezi roky 1989 a 2016 byla 5,10, z čehož plyne, že starobní důchod reálně vzrostl o 37 %. O více než třetinu. Není to moc, ale není to málo, tím méně nula.

Nutno ještě poznamenat, že dnes existuje i vdovecký (nejen vdovský) důchod.

2 0
možnosti
Foto

Řešením je mezigenerační solidarita, ale bez státu!! Rodiny si to v minulosti vyřešily samy, žádný problém!! Pokud to nebylo možné, postarala se obec. Není třeba se bát!! Stát to neumí! Potůčkova komise je toho nezvratným důkazem!!

4 0
možnosti

Potůčkova komise byla a je jen zástěrkou pro "potvrzení" Sobotko-Špidlovských keců.

1 0
možnosti

Čtvrtý: Neudržitelnost aktuálního důchodového systému není chyba státu a v podstatě ani politiků, to je objektivní fakt daný demografickým vývojem, prodlužováním věku dožití a ekonomickými zákonitostmi.

Zdroj: http://lubossmrcka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606284

Samozrejme je to chyba statu. Provozovatel Ponziho schemy opravnene musi za mrize, i kdyz nikoho nenuti (jen umoznuje) do toho jit.

Statni penze je taky Ponziho schema, a jeste horsi, nez ta obycejna, protoze kazdy je povinen do ni prispivat. Jak to, ze provozovatel tohoto neudelal chybu a za nic nemuze?

0 0
možnosti

Pan ministr na mě působí jako pilný b.b. Dělat si politickou image řečmi, jak nechodil do májového průvodu a vystudoval s vyznamenáním, mně přijde skoro třicet let po "revoluci" trapné. Hned taky "skočil" po zajišťovacích příkazech (bylo to právě v kurzu) a teď bude vykládat o důchodech. Za dva týdny toho stihl víc, jak jiní za několik let :-/. Chápu, do voleb je příliš málo času a je třeba přitlačit na pilu ;-D.

1 0
možnosti

Tak ty prvomajove pruvody byla asi reakce na to, jak se ho ptali, co delal pred revoluci.....

0 0
možnosti
Foto

Je na čase, aby stát přestal okrádat lidi a přestal se starat o důchody.

2 0
možnosti

Jsem generace X a nepočítám, že na mne nějaký důchod zbude a počítám, že si budu muset našetřit. Ale řeči pana Pilného a jemu podobných mne iritují. Tobě, občane, každý měsíc seberu třetinu na důchody, ale na ten ty si laskavě šetři, protože ten systém, který jsme my, tví volení zástupci, vybudovali a dále udržujeme, nefunguje. To je chucpe. Legislativci prostě nedělají svou práci.

5 2
možnosti

Milá paní, víte, v čem je problém? V tom, že když konečně někdo vymyslel a uvedl v život systém, který by mohl fungovat,tak "obyčejní lidé" okamžitě zvolili ty, kteří slíbili, že ho zruší, protože je elitářský. Totéž třeba doplatky ve zdravotnictví.

Základní pravidlo totiž zní, že pokud budeme chtít mít všichni stejně, budeme mít vždycky stejně málo, nikoliv stejně hodně. Zatímco pokud se smíříme s tím, že holt někteří budou mít o dost víc, potom budeme mít víc všichni, protože jednak do systému přiteče víc v absolutní hodnotě, a druhak ti, co mají hodně, unesou, že procentuelně budou biti. A to je hlavní příčina, proč dosud není nastolen a funkční systém důchodového zabezpečení.

6 0
možnosti