Diskuse

Milan Štěch - hrdý nástupce Marie Antoinetty

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a23n 60R37á73ž

21. 6. 2017 14:22

Viděl jsem napsaný dopis, který údajně napsal jeden živnostník Štěchovi. ́, jako reakci jeho idiotských úvah. Navrhnul mu změnu, že OSVČ budou platit na důchodové zabezpečení jen 10% a budou mít nárok jen na invalidní důchod, když se vyskytne neřešitelný zdravotní problém, ale na starobní důchod nárok mít nebudou.. Když se problém vytvářející nárok na invaliditu nevyskytne, peníze zůstanou v systému jako pojistná rezerva stejně, jako u každého jiného pojištění. O rozdíl (18%) se jim navýší úleva na dani z příjmu.

Nevím jak to početně vychází, ale považuji tento dopis za pokus vysvětlit socialistovi, že když nechají OSVČ na pokoji a dají jim možnost aby se o svůj důchod postarali sami komerčním pojištěním nebo investičními úsporami, přivítají to a nikdo jim nebude moci vyčítat, že na důchody z průběžného systému dávají málo.

1 0
možnosti

Vy jste to trefil. Největší problém v blízké budoucnosti je naše školství. Samostatné uvažování místo biflování a zkoušek formou dotazníků, to by měl být cíl.

Robotům s A.I. je potřeba práci vymyslet, ostatní si už udělají samostatně.

1 0
možnosti

J89a87n 44R70á81ž

21. 6. 2017 14:48

Našel jsem na netu obsáhlou úvahu nějakého amerického profesora o úskalích nástupu "Průmyslu 4.0", Tato úvaha se především zabývala jaký vliv bude mít globální zavedení nových forem digitalizace a s ní spojená automatizace na odvětví, která dnes zaměstnávají většinu obyvatel planety.

Prohlásil, a já s ním plně souhlasím, že americké a především evropské školství, se na nový trend vůbec nepřipravuje. University nemají ve svých výzkumných plánech témata zabývající se prognózami, jaké pracovní pozice v nejbližší budoucnosti 5-10 let zaniknou zcela bez náhrady a tedy je zbytečné na tento druh práce někoho už dnes vzdělávat, v jakých oborech dojde k tak razantnímu snížení počtu pracovníků, že převis počtu těch, kdo budou poptávat práci v těchto oborech, bude vytvářet obrovský tlak na sociální systémy stejně, jako dnes zatěžují evropské sociální systémy absolventi humanitních fakult. Konstatoval, že jen málo universit se zabývá prognózami, jaké pracovní profese budou naopak během pár let zcela nedostatkové a podle toho mohly university upravit nabídku zcela nových studijních oborů a stávající koncipovat jako šířeji pojaté a oprostit se od výuky úzce specializovaných odborníků.

Podle názoru toho profesora, nejméně padesát procent dnešních studentů amerických, ale zejména prý evropských universit, nemůže objektivně ani tušit, v jakém oboru najdou po dokončení studia uplatnění.

P.S. Osobně nevěřím, že v privátním sektoru dojde ke stejnému paradoxu jako ve státní správě, že s každým nástupem digitalizace a automatizace do některého sektoru, dojde zároveň k masivnímu růstu počtu zaměstnanců, kteří tento systém spravují.

1 0
možnosti

Živnostenských oprávnění je taky proto tolik,že na každý prodej jabka nebo litru vína musíte mít ŽL.Takže mnoho zaměstnanců a důchodců má i ŽL.

1 0
možnosti

Chápu to jako pozitivní konstatování, neprodávájí se jablka a víno načerno a stát má svoje daně. Proč ten Štěch tak blbne, chce snad podpořit černý prodej?

1 0
možnosti