Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslim, ze jste ve svem hodnoceni jeste prilis mirny...

0 0
možnosti

jen jednu připomínku ohledně stavu úrovně v ČSSR a to v únoru 1990. Porovnání německé a české mzdy tenkrát bylo jedna k osmi....tedy Němci měli 8x vyšší platy, dnes je to asi tak 3 až 4x.........tedy jsme si poměrně hodně polepšili. ̈

A tím se lehce dokáže, jak daleko a jak hluboko nás ekonomicky zahrabala komunistická strana coby předvoj diktatury proletariátu. A jak dlouho to trvá i s německou pomocí a to od roku 1990, tedy programy Phare a později Evropské fondy, bez kterých se u nás již téměř nic nedá udělat.....ani kus dálnice, obnova památek, které komunisté do mrtě zničili, ani investice do jiných infrastruktur..jako například plzeňské nádraží, kam jde z unie asi 1,5 miliardy korun.....tedy částka nijak malá.

A to nemluvím o té zoufalé špíně všude, na silnici v restauracích atp, to co jsem právě viděl v Praze a okolí v únoru 1990, když jsem se vrátil na návštěvu ze zahraničí. A bylo by to na dlouhé vyprávění.

Pojem dohánění je založen jen a jen na emocích a pocitech a má tedy jen tuto vypovídající schopnost, tedy žádnou. A proto toto slovo také použil Klaus, a další, že doženeme Němce a Rakousko za 20 let....no nepovedlo se.

Ale skutečně jako společnost jsme na tom mnohem lépe než za komunistů, kteří byli brzdou jakéhokoliv rozvoje české a slovenské společnosti. To ovšem bylo dáno i nadvládou Moskvy. DNES MÁME NADVLÁDU USA a není o moc lepší, jen to není tak moc viditelné, protože USA se umí mnohem lépe prezentovat pozitivně a to i americkými filmy, a spoustou jiných výrobků, které Sověti a komunisté ve své naivitě nikdy nepovolili vyrábět...

Ale geopoliticky je to jedno, jsme malá zemička a tedy nesmíme být sami, a nikdy nebudeme nezávislí a tak si musíme vybrat na kom a jak chcete záviset. A protože jsme Evropané, i když to mnozí jaksi nechápou, je nejlepší být členem v EU a ve SPOJENÝCH STÁTECH EVROPSKÝCH...a pracovat ne na zničení EU ale na jejím vývoji směrem ke světové mocnosti typu USA, RUSKO, ČÍNA, tedy s vlastní velikou a mocnou armádou

0 0
možnosti

Snažím se být rozumným. Pak tvrdím, že přes všechny pokrouceniny žiji v nejlepší možné době. Srovnání mám ... Správně uvádíte, že málokdy se používá samotný argument Komunistů, kteří si krachu ekonomiky byli sami vědomi ! Např. zasedání ČNR ještě z 03/1989 - Extenzivní rozvoj se stále nedaří přehodit na intenzivní ... Pak socialismus klasika - reformy reforem, mega vnitřní dluh + ŽP ve stavu raritní devastace. Takže posuv zde nepochybně existuje. Osobně spatřuji problém - Životní úroveň dokladovatelně roste - ona však nejde ruku v rruce s osobním pocitem štěstí a spokojenosti řady lidí. Příčin je pak celá řada - totální nezájem, neznalost skutečné reality národního hospodářství do r. 1989, je pak i jednou z nich ... :-)

0 0
možnosti

Souhlas. S výhradou: Dohánění za cca 20 let bylo především tvrzením Klausovým, pak ještě Klausovým a po rozpadu Československa trochu celou první Klausovou vládou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS