Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OJ

Fakta - holá pravda - nemohou nikoho urazit. Fakta mají tu skvělou vlastnost, že existují nezávisle na tom, jak hluboko před nimi strkáme hlavu do písku. Kde nejsou fakta, panují dojmy a zcela chybí naděje na zlepšení. Bez zpětné vazby podepřené fakty nelze zjistit zlepšení. Jakákoli skutečná fakta jsou nekonečně lepší, než dojmy.

Například je nutno znát počet a etnicitu lidí z vyloučených lokalit, znát jejich zdroj příjmu a mnoho dalších souvislostí. Proč ta fakta potřebujeme? A jak jinak chcete poměřovat úspěšnost sociálních programů, jak chcete zjistit, zda se situace lepší, nebo horší? Jak chcete bojovat s extrémisty Barošova typu, kteří by šmahem všechny Cikány jako parazity minimálně deportovali? K tomu všemu jsou nutná fakta. Pomocí fakt lze sestavit účinné programy pro jednotlivé typy situací a prostředí a hlavně lze takto měřit výsledek. Buď jsme na správné cestě, nebo šlapeme mimo. To je nutno znát! Věřím, že existuje řada organizací zaměřených na "začleňování" lidí z vyloučených lokalit, kterým absence relevantních dat velmi vyhovuje. Mohou začleňovat, až se jim od úst práší, utrácet veřejné peníze ve velkém, ale skutečné výsledky nikdo nezná. Zrovna tak je užitečné sečíst, že k dnešku je tolik a tolik lidí ve vězení a rozebrat je podle etnického původu. Buď je pravda, že kriminalita Romů je vyšší, než je jejich podíl v populaci, nebo to pravda není. Toto zjištění přece nikoho neuráží. Je-li to pravda a chceme-li s tím něco dělat, jak se přesvědčíme, že jsme pokročili? Samozřejmě, že Bartošové budou ta fakta zneužívat. Ale když je proto nebude stát sbírat, pak Bartošové stejně použijí výmysly, a instituce, které budou chtít problémy řešit, budou v zajetí dojmologie šlapat mimo jako dosud a nikdy s problémy nepohnou. Závěr: nesbírat fakta kvůli politické korektnosti konzervuje problém a napomáhá extrémistům.

12 0
možnosti
NM

;-Dvše souvisí se vším;-D...taková matematika a dokonce jako maturitní předmět nám neustále připomíná,že je to předmět potřebný v každém případě....tak nevím kdo nám dá přesný přehled o vyplacených dávkách npř.pro konkrétní rodinu která už po dvě generace nepracuje a je živa na siciálních dávkach....

5 0
možnosti
PB

P56e63t32r 36B73u48r30i39a81n

15. 9. 2017 14:02

Správně napsáno, karma.

1 0
možnosti
ZH

Pán je takový nevědomý neonacista. Také ukazuje, že při studiu biologie nebo ekonomie nehraje logika žádnou roli. Když něco vykazuje dostatečné znaky podobnosti, pak to lze srovnávat, a vlastně je to úplně stejné. ;-D

2 19
možnosti
PB

P77e53t86r 94B79u94r24i13a31n

15. 9. 2017 14:02

Neonacista je vyznavačem nacistické ideologie a to autor rozhodně dle svých vyjádření není. Tedy lžete.

12 0
možnosti
MD

A jak se takovy rom pozna? Podle ceho? Scitani se deje podle toho, k jake narodnosti se kdo prihlasi. A jsou uz i prvni pokusy s pohlavim. Pokud se kluk se sulinkem citi jako holka, ma tu holku mit. Poradne 'kino' nas teprve ceka.

1 0
možnosti
MH

Co třeba, kdyby se zavedla diskuze o metodice, jak to či ono "poznat" tedy definovat a pak se této metodiky držet. Přišlo by mi to jako plodnější diskuze než, zda je to neetické se o to zjištění vůbec pokoušet.

0 0
možnosti
RN

R80a61d77i12m 75N36o55v77á33k

15. 9. 2017 10:16

No ono podle mne jde především o to, že se vynakládají obrovské částky na začlenění. V praxi to jsou často nějaké oslavy a podobné akce a pak se najednou zjistí, že ty obrovské sumy jdou na pět tisíc lidí. To trochu nesedí, ne?

Úředníci evidentně nechtějí říct, přihlásilo se vás jen pět tisíc, tak nedostanete na veškerou činnost víc jak x peněz a hotovo. Asi mají větší plány.

Ale aby se mohlo plánovat, musíte vědět o kolik lidí se jedná.

11 0
možnosti
ZH

Konkretizujte jediný takový příklad. Naprosto blábolíte.

0 10
možnosti
DV

D69a22v42i93d 69V88l92k

15. 9. 2017 9:20

Nesouhlasím a zajímalo by mne k čemu vlastně toto zjištění bude sloužit. Pokud má sloužit třeba k podkladu pro nějakou sociální pomoc, tak předjímá, že býti Rom znamená, že jste sociálně slabý. Znám Roma skladníka, znám Roma právníka, znám Roma překladatele a znám Roma flákače a zloděje, znám Roma co vybírá popelnice a hraje bedny. K čemu nám bude vědět, že jsou všichni Romové? Nemám růžové brýle, ale to v jakém vidíme Romy světle a jaké mají postavení ve společnosti, je hlavně problém nás bílých. Pokud masově a programově zneužívají sociální dávky a potažmo naši dobrotu, je to naše chyba. Otázkou je, jestli díky našemu latentnímu rasismu vůči Romům mohou opravdu žít jinak.

Včera mi kamarád vyprávěl, jak jeho děti v první třídě řeší , že nikdo nechce sedět vedle romského kluka. Kde se to asi v těch šestiletých děckách vzalo a jak to takový vyděděnec bude asi řešit? Zřejmě agresí, co mu zbude? A tím bude jeho další život předurčen. Vyděděnec se asi nezařadí a vytlačíme ho úspěšně na okraj společnosti. Ty lidi tady s námi žijí a žít budou. A jak budou žít ovlivňujeme hlavně my majorita, tím jak se k nim chováme. Přeji hezký den.

1 12
možnosti
Foto

Celkem souhlas Davide. Ale s tím formováním to bývá všelijaké. Když ti osmileté dceři strhnou dvě malé cikánečky řetízek z krku a vystraší ji tak, že se počurá, tak je věř mi zformovaná na celý život.

17 0
možnosti
Foto

Máme statistický úřad bratru za půl miliardy ročně a pravidelně se dělá sčítání lidu, které stojí bratru další jednorázové dvě miliardy.

A to si autor dovoluje tvrdit, že " již před řadou let zcela rezignovali na řadu statistických zjištění. "

Místo drahého laického sčítání se úředník může zadarmo přes několik kliknutí dostat k odborným informacím: https://www.czso.cz/csu/czso/csu_zpristupnil_tabulky_s_vysledky_scitani_lidu_domu_a_bytu_2011_v_otevrenem_formatu

0 0
možnosti
PK

Tam jich je ale pár tisíc ...

0 0
možnosti
PB

nechte cikány, ať nám sami řeknou, co je pro ně výhodnější!

1 0
možnosti
PD

problém je jinde. tato společnost prostřednictvím svého establishmentu vytváří "korektní" prostředí a modely chování, kde je přímo zákonem zakázáno kohokoliv posuzovat podle toho, jak vypadá. Pokud ale ten samý establishment požaduje přiřazování někoho do nějaké skupiny osob podle vzhledu, tak se nemůžete divit, že mu to někdo omlátí o hlavu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky