Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za informaci, aspoň to nemusím číst, protože asi takovou "kvalitu" jsem předem očekával.

1 0
možnosti

Pane autore,

souhlas s tím, že místní a krajská referenda jsou téměř nepoužitelná (nesmyslná kvóra pro hlasování a platnost).

Elektronické hlasování je rovněž nesmyslné, protože nikdo není zvědavý na to, aby spousta účastníků, či zprostředkovatelů na síti, vědělo jak dotyčný hlasoval.

Podstatné náležitosti k celostátnímu referendu jsem zveřejnil zde:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631602

Myslím, že odpovídají na některé vaše připomínky.

0 0
možnosti
KP

Korespondenční hlasy,elektronika a zahraničí. No nevím, po zkušenostech z Rakouska i jinde, se mi to jeví jako usnadnění manipulace s výsledky.

3 1
možnosti
VS

Problém je že vetšinu obyvatelstva ani referenda nezajímají. Viz výsledky obecních referend, které minimálně z 90% jsou neplatná pro malý počet účastníků. Ale přesto jak se zdá může na tom obskurní strana získat 10%.[>-]

2 2
možnosti
LV

Občan, který chápe volby spíše jako Zlatého Slavíka, tedy jako určitý žebříček popularity, nemá ve skutečnosti zájem řešit opravdu konkrétní problémy. Proto jsou pro něj "malá" referenda nezajímavá. Jeho vzrušuje ta TV show v sobotu odpoledne, když si může vychutnat, jak ti "jeho" to natřeli těm "jejich". Vychutnává si ten pocit vítězství, to Nagano. Jeho nezajímá reálný přesah do každodenního života. On si ho nepřipustí. To je jeho obrana.

2 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,47
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky