Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím Vás, nemusíte být vůbec opatrný. Blahobyt věčný není a po létech plných talířů přijde doba utahování opasků a možná přijde dříve, než si myslíme.

Bohužel i malé přibrzdění bude mít pro mnohé sektory velmi nepříjemnou pachuť. Tak třeba při dnešních číslech je zdravotnictví vlastně "na svých" a zdravotní pojišťovny tvoří jen slabé rezervy pro horší časy. Když dojde k poklesu, resp. slabšímu výběru pojistného, dostane se zdravotní systém brzo do deficitu. Jakpak to vyřešíme? Stát bude muset zvýšit odvody za státní pojištěnce. A kde na to vezme? No zasekne hlouběji sekeru! A už se nám to začíná roztáčet, bohužel ne pomalu, ale celkem rychle.... Jen doufám, že nepřijde další strýček Janota a nezasekne sekeru až moc hluboko. :-/

0 0
možnosti
JF

J45i92ř38í 64F21o21g41e73l

22. 11. 2018 8:39

Zdravý selský rozum říká, že nelze růst do nekonečna. Stálý růst je jen hloupá mantra. Je logické, že po dosažení určité hranice je třeba odpočinku, přípravy na další růst. Tak to chodí ve všech oblastech života.

A hlavně. Jestli rostu jeden rok 4% a další 2%, tak stále rostu a nebrzdím, protoř ́že rostu nad ten předchozí růst.

0 0
možnosti
MB

Kdo vývoj sleduje - překvapen není. Lze říci, že ekonomika je asi již poslední oblastí, která nepodléhá populismu a samovolnému vykladačství. Žije si svým životem = Vládě navzdory. Prolém je, jak tomu přizpůsobit politiku. Jsem 100% přesvědčen, že o tomto Babiš - Schillerová vědí. I na těchto blozích je vidět, jak lidé jsou uchváceni nárůstem mezd, důchodů, slev na dopravu ap. JIstěže je to potřebné, ale mnohý fanatismus, že konjukturu vyvolalo Hnutí Ano je skutečně úsměvné! Obávám se, že ta většinovost je již bez Instinktů, vlastně se vkomponovaným nárokováním a nekonečným očekáváním. Vláda vlastně oživuje Špidlovo heslo - Zdroje jsou! Jistě, na % preferenci ANO - K potřebným opatřením zase zní NE ! Smyk Ante Portas!:-)

3 0
možnosti
PK

Já stále nechápu - uchvácení nárůstem mezd atd. Pokud se Evropský domeček nemá rozpadnout, tak konkrétně u nás by se relace mzdy x ceny měly přibližovat německé úrovni. Jistě bude dražší holič, dlabanec a pivko v restauraci ale bez přiblížení relací to bude v pytli. Bečíme, že lékaři jdou po studiích do Reichu a i jinam, na učitele nejdou ti lepší atd. Samozřejmě se musí řešit domácí produktivita, měnit struktura, ale také "Lidlové" musí být tlačeni (vč. odborů) aby platili ještě víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky