Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R75a51d94e75k 35K95o28h76u31t

26. 2. 2019 20:00

Jj. je potřeba grázlům neustále připomínat, že můžou vše a pokud se to někomu nelíbí tak je proti demokracii.

13 1
možnosti
JN

J85i33r84k84a 71N43o24v79á70k

26. 2. 2019 18:13

tak pro mě je vyjádření dvou soudů dostatečně jasným vodítkem co je přípustný postup.

ale pokud na to někdo potřebuje vyjádření celé soudní vertikály až k ústavnímu soudu (a tím nemyslím ani tak autora, jako SZ), tak co se holt dá dělat.

3 1
možnosti
OT

Jediné s čím s vámi souhlasím je, že v té barikádě z aut, která má zastavit zločince, nesmí být lidé, kteří by mohli být tím zločincem zraněni nebo zabiti. Jestli se přitom zraní nebo zabije ten zločinec je úplně jedno.

19 0
možnosti
RC

1) podle zakona to jedno neni

2) na zaklade ceho tvrdite, ze to byl zlocinec, on uz byl predtim odsouzen? Byl to pouhy podezrely a to jeste podezrely z dopravniho prestupku. Ty trestne ciny, ktere spachal nasledne, byly dusledkem honicky. Nez zacala honicka, byl pouhy prestupce.

3 14
možnosti
KK

Připadáte mě jako státní úředník, ten se také rád dožaduje přesného univerzálního návodu k použití.

8 2
možnosti
RC

Ale ono by to bylo vyhodne i pro ty policisty.

1) vedeli by, co si mohou dovolit a co uz je za hranou

2) omezilo by to trestni stihani jen proto, ze neni zrejme, co je za hranou a co neni.

2 7
možnosti
MP

Mrzí mě, že se "útočí" jenom na jednu stranu. Na ty, kteří dodržují právo, zákony. Ale jak fakticky zabránit příčině těchto činů má soud jakou odpověď.......ŽÁDNOU.

11 0
možnosti
TM

aha, a jak zabránit "příčině těchto činů" - to jako zakázat motorky nebo co to plácáte za nesmysly? Zkuste napsat, jak zabránit té příčině, fakt by mne to zajímalo. Samozřejmě nemáte ponětí. Prostě jste si sednul k počítači a poskládal nějaká slova za sebe, jen to nemá vůbec obsah.

0 1
možnosti
MV

Jasně tahejme aktivní policisty po soudech a umetejme cestičku zločincům, ti musí být nedotknutelní. Jen by mě zajímalo, kdyby ten sfetovaný blb na motorce např. vjel rychlostí 150 km/hod do hloučku dětí na tramvajovém ostrůvuku a tak 10 jich zabil a 20 těžce zranil, zdali by pan Smrčka psal blog "Co dělala naše policie a proč se nepokusila toho šílence zastavit".

19 3
možnosti
RH

Dal jsem Vam minus, protoze autor ani naznakem "neumeta cestu zlocincum" - ja osobne jsem to pochopil tak, ze vola po zavedeni jasnych pravidel pro pouziti donucovacich prostredku.

A jen tak na okraj - o tom, kdo je zlocinec, rozhoduje nezavisly soud, nikoli policie. Ta ma jen zajistit dukazy/podezreleho.

3 2
možnosti
Foto

Případ Vaic je definitivně a pravomocně ukončen. Tady jde o to, že státní zástupce chce, aby soud přesně definoval, kdy můžou policisté použít auto jako zátaras, anebo jako v tom případě má policie čekat, až ujiždějící motorkář s alkoholem krvi, se jízdou ohrožující ostatní unaví a zastaví sám.

4 0
možnosti
RC

Definitivne ne, pokud existuje dovolani.

1 2
možnosti
PV

P22e89t60r 92V19e96s84e48l25ý

26. 2. 2019 10:09

Přiznám se, že mám opravdu obavy z toho, že se někdo shůry pokusí nalajnovat co nejpřesnější pravidla pro situace, do kterých zasahuje x proměnných. Povede to k naprosté paralýze policie a naopak k výraznému zvětšení šancí pro ty, jenž budou úmyslně překračovat zákon.

22 0
možnosti
Foto

to se už děje delší dobu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky