Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J10a94n 13R50á72ž

6. 6. 2019 14:40

K pojmu "Migrační krize": Slovy „migrační krize“ se politici snaží navodit dojem, že jde o proces, který se děje mimo nás a my se mu musíme podvolit, stejně jako se „podvolíme“ následkům zemětřesení nebo krachu na burze.

Jenže to je lež! Tahle událost není krize, protože my ji řešit můžeme! Je to pustý nájezd hord, které nemají na našem území legitimně co dělat. Jistě, existují i ohledy humanitární, ale ty se musejí řešit vždycky v rámci zákonů dané země a při respektování suverenity jejích hranic. Cokoli jiného je zvůle a nelze ji obhájit odkazem na vnucené mezinárodními pakty a úmluvy, jsou-li navíc v rozporu s naší ústavou.

(Vlastimil Vondruška, spisovatel a historik)

K integraci: Berlínská státní sekretářka z německé sociální demokracie Sawsan Chebli vydává svoji rodinu za příklad ukázkové integrace imigrantů do německé společnosti:

"Můj otec nikdy v životě nepracoval a neuměl ani slovo německy, přesto byl plně integrovaný" (Zdroj http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140135&menu=0)

6 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 21,50
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky