Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J37a96n 92R45á81ž

12. 9. 2021 10:01

Hezký napsané a je dobře tyto pravdy připomínat, zvláště pak před volbami, kdy jsme zahlcováni sliby, kterým by v jiném čase uvěřil jen naprostý hlupák.

0 0
možnosti
Foto

Další vražedný záměr jedné strany na oživení ekonomiky tím, že do ní NAPUMPUJÍ bilión korun. BILIÓN!!!!!!

Nedočetl jsem se za jak dlouho a kde ho vezmou při stávajícím napnelismu státních financí, ale je to prohlášení přesně v duchu tohoto blogu.

1 0
možnosti
JR

J58a29n 77R19á51ž

12. 9. 2021 15:55

Demokrati v USA už do americké ekonomiky napumpovali více jak bilion USD a jak lze z informací FED pozorovat, ještě s tím "pumpováním" nepřestali.

0 0
možnosti
JK

Politici cíleně vyvolávají emoce, nejsnáze to jde s těmi negativními a pak mají prostor pro prezentaci blbostí.

Jestliže je zákonem zaručená valorizace důchodů, mělo by být stejně valorizováno i důchodové spoření? Teoreticky by mohla odpadnout debata, zda má důchod důstojnou výši. Má to jednu malou chybku, kde na to vzít, průběžný systém naráží na své limity, mění se poměr plátců a příjemců, to je fakt přes to nejede vlak ani s naloženou Maláčovou, Schillerovou a dalšími ekonomickými kouzelníky. Někdo to musí doplatit, tohle pokaždé končí u ekonomicky činného jedince.

1 1
možnosti
Foto

Ono by stačilo, aby důchodové spoření mělo zisk (úrok) vyšší než je inflace. Tzn. jeho část by měla fungovat jako výnosný investiční fond. Bejvávalo. Přisátých parazitů přibývá. ;-(

1 1
možnosti
Foto

Moje otázka je "jak to chtějí udělat", bohužel ta odpověď většinou chybí. Hesla typu: bydlení pro mladé, nezvedat daně, zajistit dodržování zákonů, ... jsou pěkné, ale viz. Váš blog.

2 0
možnosti
OD

Hezky napsáno, ale nepadne to na úrodnou půdu.

Emoce je to, co od voleb všichni čekají a chtějí. Vítejte v české politické Gambrinus lize.

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,36
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky