Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

Jistě, Izrael by se vašim tezím vysmál. Tam je povinná základní služba pro všechny a ekonomika funguješ.

Armáda chce z rozpočtu 2% HDP, což by na prezenčního službu v délce jednoho roku neohrozilo ani ekonomiku ani potřeby armády.

Navíc, kdybychom dneska potřebovali z mobilizací tak nemáme ty lidi kde ubytovat, shromáždit, čím vystrojit a vyzbrojit a jak odvézt na bojiště. A to je největší chyba jakou jsme si mohli dovolit. Tedy ano, musíme zvýšit náklady na armádu tak aby jsme získali zpět schopnosti mobilizace.

0 0
možnosti
Foto

Teda páni, resp. pane - to koukám. A tohle všechno jsme za uplynulého režimu platili a měli jsme na to?!! No to je bomba!!!

0 0
možnosti
TM

Právě, že neměli. Podle různých odhadů vydávala ČSSR na zbrojení 4 až 6 procent HDP. Výsledkem byla reálně nepoužitelná armáda šrotu.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PD

P69e38t65r 53D85r23a76p56a59l

17. 3. 2022 10:40

"ti staří by potřebovali utáhnou uzdu a snížit důchody na polovinu.." říkají ti mladí u odvodů

0 0
možnosti
Foto

Mě fascinuje, kolik lidí dává před zachováním života a svobody prachy... Rv

2 0
možnosti
Foto

Píšete, jinými slovy, že mnoho lidí upřednostňuje prachy před zachováním života. Existuje spíš hodně lidí, kteří by obětovali všechny peníze, jen aby mohli dál žít. A co si představujete pod tým oným slovem svoboda? Neomezenou svobodu slova nemáme a jakmile dojde k omezení, už to není svoboda. Svobodu pohybu si bez prachů užijete jen hodně omezeně.

1 0
možnosti
PM

P86e59t37r 69M96u66n49z33a98r

17. 3. 2022 10:03

No řekl bych že pokud se do toho půjde, tak rozhodně ne na 2 roky ale maximálně na 3 měsíce. Na druhou stranu rozhodně nepůjde jen o chlapce, ale minimálně ty, které o to budou stát. Ono by to možná mohlo být na dobrovolném základě (dobrovolném v tom smyslu, že by absolventi měli od státu nějaké výhody, nebo těm co nebudou, dát platit vyšší daně), rozhodně je nesmysl cvičit ty, co to prostě dělat nechtějí.

0 0
možnosti
RP

byl bych pro alespoň na měsíc na vojnu pro všechny nad 18let klidně i holky, jak to má Izrael.

naučit se základy rozborka/zborka, střelby, základy první pomoci a pod...

1 0
možnosti
PD

P30e97t78r 31D24r26a22p57a89l

17. 3. 2022 10:13

izrael má povinnou vojnu 3/2 roky

1 0
možnosti
Foto

Líbilo se mi, když se zveřejnil výsledek průzkumu, podle kterého by povinnou vojnu chtěla polovina Čechů. Uvedli, že pro povinnost branné služby byli převážně občané starších ročníků.;-D Co je to za průzkumy, když se ptají jedinců, kterých se to už netýká?

2 0
možnosti
PS

Já to chápu tak, že právě my,starší ročníky, bychom tu dvouletou službu vlasti přáli právě tem mladým seladonum s mobily v rucickach....

1 0
možnosti
PD

nějaký formát krátkodobého kursu je nesmysl. jednak by to bylo jen pro vycvičení kanonenfutru, druhak by se to setkalo s pasivním odporem násilně nahnaných frekventantů, tedy výsledek nula nula nic. Smysl má jen profesionální armáda jakákoliv forma nějakých záloh jen na principu dobrovolnosti

1 0
možnosti
HH

Dva roky snad nemají v plánu ani ti militanti, kteří by tam nahnali všechny...doufám:D

1 0
možnosti
Foto

Byl jsem u tankistů a dva roky vojny jsem pokládal za naprosto ztracený čas. To, co jsem se tam užitečného naučil - střílet z ručních zbraní, řídit, nabíjet a střílet z tanku se dalo zvládnout za měsíc výcviku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky