Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samotný Michl má na kurz koruny asi takový vliv, jako já na otáčení země !

;-D

0 0
možnosti

J45a71n 36R71á44ž

14. 5. 2022 17:27

Jsem přesvědčen že zásadní vliv na úroveň inflace u nás nebude mít Michl, ale Fiala. Tedy jak se Fialovi podaří krotit rozhazovačné choutky některých členů vlády, zejména pana Jurečky, který má zřejmě utopickou představu, že když dá víc ničím nekrytých peněz do oběhu, zachrání upadající preference Lidovců.[>-]

1 0
možnosti

Jurečka rozdává především těm, co nikdy žádné daně neodváděli.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Je pravdou, že mírné oslabení koruny je obecně přičítáno jmenování Michla, byť se jedná pouze o jednoho člena bankovní rady, ale pravdou je také, že se očekává od Zemana jmenování dalších členů k podpoře Michla v roli holubice. Otázkou ale je, jestli nejsou neoprávněně opomíjeny výrazně sílící tlaky na vládu, aby učinila některé z populistických proinflačních opatření. Motivem může být i Michlovo vyjádření ke stabilizaci sazeb na příštím zasedání coby zastírací vějičky. A co takhle Středulův vstup na kolbiště boje Hrad pod vlajkou zvyšování platů ve státní sféře a hrozba stávkou a blokádou? Konec konců ani podpora uprchlíků (jakkoli je morální a potřebná) není zrovns protiinflačním činidlem.

V každém případě se jedná o signál i pro vládu, že situace není příliš čitelná a není příliš optimismu při sledování postupu všech v boji s inflací. Odůvodňovat to pouze jmenováním Michla (který není zrovna nejostřejší tužkou v bankovní radě) je podle mne krátkozraké a svádí k opomíjení dalších inflačních vlivů.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS