Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je mi líto, ale pro mne je to snůška rádoby moudrostí bez konkrétního užitku, neboť zcela míjí podstatu a vnucuje např. náklady naprosto nesouvisející s protěžováním hotovostních plateb. O dalších pohnutkách ani nemluvě. Hlavně, že je v tom citace moudrých, že?

0 0
možnosti

Přes všechny vyjmenované nedostatky (drahá výroba, krádeže, loupeže atd.) se hotovost udržela celá staletí. A najednou tu máme virtuální měnu, vlastně jenom jedničky a nuly v nějakých paměťových médiích. Přitom to celé stojí a padá na jediné věci - existenci elektřiny. Stačilo mi vidět ten zmatek, když z důvodu poruchy zkolabovalo internetové spojení v jednom našem místním supermarketu. Jinak se ale normálně svítilo, pokladny fungovaly. Hotovost se přijímala, karty, hodinky a telefony ne. Naštvanost zákazníků ohromná, opuštěných vozíků s velkým nákupem plné uličky.

Ano, také platím raději kartou, je to rychlejší. Jenže tehdy jsem bez problémů zaplatil hotovostí, protože ji nosím v dostatečném množství. Do hospody. Aby banka nevěděla, kde, jak často a za kolik vysedávám...

A modleme se, aby si jednou naše Slunce nepšouklo a nezopakoval se rok 1859.

1 1
možnosti

No kdyby byl globální výpadek elektřiny po celém světě, tak by asi peníze byly poslední věcí, kterou by se někdo zabýval...myslíte, že ty papírky (peníze) by fungovaly bez té elektriky dnes?:D

2 0
možnosti

Velmi dobře shrnuto.

Oba způsoby placení mají své náklady a proto mě neirituje, že menší subjekty se snaží jednomu z nich vyhnout. Vybrat si způsob platby je jejich právo. Stejně tak i zákazník má právo si vybrat prodejce/službu podle svých preferencí.

Tak to prostě je a mělo by to tak i zůstat.

4 0
možnosti
Foto

J39a35n 86Š57i61k

17. 7. 2023 8:51

Oáza rozumu v poušti nesmyslů. Hezký den

2 0
možnosti

Z hlediska běžného obchodu v budoucnu možná hotovost téměř zmizí, ale absolutně zcela jistě ne. To bychom se museli vrátit v některých, zejména nekomerčních případech k barteru. Nebo snad i tohle vyřeší platba mobilem nebo hodinkami? Nějak se tomu zdráhám věřit.

0 0
možnosti
Foto

Díky, zajímavý blog...

0 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky