Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby se ve státní správě peníze neodkláněly, bylo by dost finančních  prostředků nejenom na armádu, ale i v jiných rozpočtových kapitolách.  Krize na Ukrajině, vyvolaná USA, kterou prováděla EU, zaměřená proti Putinovi, má jen donutit státy podporovat zbrojní průmysl především USA

0 1
možnosti

Z27d17e40n77a 71K29o58č37í

3. 6. 2014 21:11

no, říká se to, ale jestli to dopadne všude na úrodnou půdu, to pochybuji, protože jen růst výdajů na penze všechny tyto snahy v zárodku utlumí

0 0
možnosti

Dobrý den, děkuji všem za diskusní příspěvky a některým se pokusím odpovědět níže. Pěkný den přeji.

0 0
možnosti

Pokud chcete dát na armádu víc peněz, řekněte komu byste ubral - školství, zdravotnictví, důchodcům, nezaměstnaným ......!!?

0 0
možnosti

Chcete-li větší armádu, uspořádejte sbírku. Pro mě je tenhle bordel velký až dost.

2 1
možnosti

Milý pane, problém lidí, kteří nutně  musí něco podotknout k diskusi, i když tak nějak nemají co, je i vaším problémem. Přeji vám pěkný den a více nápadů k věci.

1 0
možnosti

Autorovi doporučuji četbu K.Čapka"Obrázky z Holandska".  Ale originál, ne upravenou verzi! Před 100 lety čítala armáda Holandska 24 gardistů, stráže. Nikoho tam za vlastizradu nesoudili, spíše si pochvalovali její velikost v době, kdy celá Evropa zbrojila jak divá! I když do roku 1938 dokázali naši předkové vyzbrojit armádu, byla "jako řemen", k čemu ale? Naši tzv."spojenci" rozhodli, tam je zakopaný pes, ne ve výzbroji armády. Více zdravého rozumu ve světě bez válek je nám třeba....R^

0 0
možnosti

Až budete mít ten svět bez válek a postavený na zdravém rozumu, tak jistě...

0 0
možnosti
Foto

Vlastizrada je stejný nesmysl, jako Islámozrada.

0 0
možnosti

Už tady hodně bylo řečeno, já si jen neumím předstatvit jak by i při 2% vedla Evropa konvenční válku s Ivanem.

0 0
možnosti

"Hnusný" Sobotka chce dávat na obranu jen 1,4 % a naproti tomu   Kalousek je "zodpovědný" hospodář protože  ďaňovým populismem za Topolánka  připravil státní rozpočet o cca 100 mld ročně  a dostal státní rozpočet do situace kdy policie nemá peníze na náboje na cvičné střelby a kdy na obranu dával jen 1% z čehož se ještě polovina rozkradla.

Komické dneska blít na Sobotku, když by se mělo správně blít na hochštaplera Kalouska který sekal naprosto rekordní deficity a státní rozpočet do tohohle stavu dostal. Jediné co by pomohlo by bylo to vrátit  do stavu než začal řádit rozpočtový  zločinec Kalousek, tedy abych byl konkrétní, zrušit rovnou sazbu daně a osvobození od daně důchodové pro příjmy nad 100 tisíc, vrátit pro živnostníky minimální základ daně a paušály vrátit na 50 a 60%, vrátit sociální pojištění zaměstnanců  na 8%, zrušit firmám odpočty DPH u osobních aut, vrátit daň právnickým osobám na 26%, vrátit zákon o registračních pokladnách, zrušit osvobození dividend a podílů na zisku od daně, zrušit církevní restituce a to něco čemu se říkalo "důchodová" reforma".

To co tady dělal Kalousek to by nevydržel ani státní rozpočet v Kuvajtu, hloupé po tomhle plakat nad tím že nemůžeme dávat 2% domácího produktu na obranu.

0 2
možnosti

Kdybyste napsal, že Kalousek je hovado, budu s vámi souhlasit, ale toto jsou prakticky samé nesmysly. Kalousek byl sice ministr financí v roce rekordního deficitu, je ale snadné dokázat, že kdyby byla stále u moci ČSSD, byl by deficit ještě mnohem větší; s obřími deficity začaly právě socialistické vlády. Topolánkova vláda snížila daně především zaměstnancům s nejnižšími příjmy - chcete jim je opravdu zase zvednout? Rozmyslete se dvakrát. S důchodovou daní byste mohl mít pravdu, kdyby něco takového existovalo - zatím se pořád ještě tváříme, že je to pojištění. A jak chcete mít u pojištění neomezené pojistné, jestliže plnění je omezené?

Minimální základ daně je prostě sviňárna. Zvyšovat daň právnickým osobám by bylo to nejidiotštější, co by mohl někdo udělat, nejspíš by se tím výběr daně snížil. Danit podíly na zisku je jednak neetické, protože to jsou již jednou zdaněné peníze, jednak hloupé, protože by to mohlo nastartovat značný odliv cizího kapitálu. atd.

Tak snad zbývá ta důchodová reforma - ta se může klidně zrušit, protože to žádná reforma nebyla. Sice není šance, že by místo ní přišla nějaká opravdová reforma, ale nevadí. Prostě počkáme, až stát přestane vyplácet důchody, protože na  ně nebude mít.

0 0
možnosti

Znáte nějaký obor u nás, aby nebyl podfinancovaný? Já ne. Prachy chtějí všichni. Ale jak s nimi nakládali vojáci posledních 20 let, to přímo volá do nebe. Ať páni generálové prodají trencle s monogramem a nevyužitelnou techniku a pak ať si koupí, co opravdu potřebují. Copak těch skandálů na tzv. obraně nebylo dost?

4 0
možnosti

Z51d43e47n90a 14K65o70č94í

1. 6. 2014 16:15

Armáda svoje peníze systematicky prožírá. Kdo viděl, jak dnes fungují některé útvary, tak ví o čem mluvím. Nehospodárnost, neefektivita, neschopnost péče o techniku .......;-(  Jeden major Bundesheweru mi před několika roky řekl, že na našich vojenských školách, nejvyšším velení a celém systému armády je stále cítit socialismus.

0 0
možnosti

J21a14n 89H15l43e54d29í75k

1. 6. 2014 15:16

Čechům spíše vyhovuje se s agresorem smířit a z důvodů vlastního prospěchu mu také věrně až iniciativně sloužit. Skutečný odpor k agresorovi byl vždy velmi vzácný a řízený až zaplacený zahraniční velmocí. Náš panovník Samo byl franským občanem, Přemysl Oráč saským princem, svatý Václav řádovým bratrem, Karel IV. Lucemburčan,  z francouzské krve, Jan Žižka z Trocnova maršálem žoldnéřských armád, polští Jagellonci prodali čs trůn Habsburkům, zajistili dvojí smlouvou jak přes syna, tak přes dceru, přes obrovitou snahu Marie Teresie se úzce sblížit s Pařížskými Bourbony a tak získat rovnováhu s Německem, Pruskem a Bavorskem, poté se Češi proslavili pomocí Napoleonovi, nato Metternichovi, Bachovi, pak hrdinně padli u Sadské, za 48 let pak v 1.svět válce, kterou nám přiblížil šikulka Hašek se svým etanolovým postojem k historické pravdě. -- A kdyby vídeňská universita ten flek profesora Masarykovi dala, ten by zkrotl a my bychom žili v rakouském blahobytu, bez komunistických důvěrníků a udavačů.  //zkrácená úvaha//

0 0
možnosti

Podfinancovat armádu, která by bránila Česko je opravdu zrada, ale podfinancovat armádu, která doma nehne prstem, ale za cizí zájmy ve světě by se přetrhla, to je bohulibý čin.

1 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky